Flyselskap Rutenytt Star Alliance

Thai Airways utvider sitt rutetilbud vinteren 2024/2025

Thai Airways utvider
Thai Airways utvider rutenettet denne vinteren. Foto: Thai Airways.

Fra 27. oktober 2024 til 29. mars 2025 vil Thai Airways operere flyvninger til 64 destinasjoner over hele verden. Selskapet øker også frekvensen på viktige ruter.

Thai Airways utvider med økt kapasitet til Europa og Australia

Som medlem av Star Alliance vil Thai Airways tilby to daglige avganger til Frankfurt, London, Sydney og Melbourne frem til april 2025. I Europa vil det bli daglige avganger til München, Stockholm, Oslo, København, Zürich, Paris og Milano.

Fra 1. desember vil flyselskapet også gjenoppta daglige flyvninger mellom Bangkok Suvarnabhumi lufthavn og Brussel. Flyvninger til Istanbul og Perth vil også operere daglig.

Asia og Stillehavsregionen

I Asia-Stillehavsregionen vil Thai Airways tilby fem daglige flyvninger til Singapore, fire til Hongkong og tre til Tokyo Narita. I tillegg blir det to daglige avganger til Tokyo Haneda. Flyselskapet utvider også sine tjenester til India, Kina og Sørøst-Asia. Dette inkluderer to daglige avganger til Denpasar og Kathmandu, 22 ukentlige flyvninger til Delhi, elleve til Shanghai og ti til Beijing.

Innenriksruter i Thailand

For innenriksreiser vil Thai Airways ha ni daglige avganger til Phuket. I tillegg vil det være to daglige flyvninger til Krabi og 35 ukentlige flyvninger til Chiang Mai.

Oppbygging av flåten

Thai Airways er i ferd med å gjenoppbygge sin flåte etter flere tøffe pandemiår. I år har selskapet mottatt flere nye Airbus A350-900-fly, samt 787-9 Dreamliner og brukte A330-300-fly. Framover har flyselskapet bestilt flere A350-900 og Boeing 787-fly, inkludert en ordre på 45 Dreamliner-fly som ble bekreftet tidligere i år.

Om Thai Airways

Thai Airways International er det nasjonale Thailandske flyselskap med hovedbase på Suvarnabhumi lufthavn. Selskapet var et av de opprinnelige medlemmer av Star Alliance. Thai Airways fløy daglig direkte mellom Oslo og Bangkok før pandemien. På denne ruten fløy selskapet hovedsakelig med en Boeing 777-300ER.

Thai Airways International ble stiftet i 1960 som et fellesforetak mellom Thai Airways Company og SAS. Etter å ha hjulpet selskapet i gang ble SAS i 1977 kjøpt ut, sik at selskapet ble 100% eiet av den Thailandske stat. De to selskapene samarbeider, da de begge er medlemmer av Star Alliance.

Selskapets første flyvning var 11. mai 1960. Thai startet som «Thai International» og «Thai Airways Domestic». Senere ble de to slått sammen i det nåværende Thai Airways International.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.