Flyselskap Rutenytt SAS EuroBonus SkyTeam

SAS åpner ny rute til Nuuk på Grønland

Nuuk på Grønland SAS
Foto: SAS.

SAS lanserer en etterlengtet ny rute fra København til Nuuk på Grønland. Fra 27. juni 2025 vil SAS tilby direktefly til den arktiske hovedstaden, og gjøre det enklere å reise til denne unike destinasjonen.

Tilbake til Nuuk på Grønland etter nesten 20 år

Denne ruten markerer SAS’ retur til Grønland etter nesten to tiår. Åpningen av Nuuks nye internasjonale lufthavn gjør dette mulig, og flyselskaet styrker dermed forbindelsen mellom Grønland, Skandinavia og resten av verden.

Forbedret samarbeid med Air Greenland

SAS vil dra nytte av sin kommersielle avtale med Air Greenland, noe som gir Grønland bedre tilgang til SAS’ globale rutenettverk. Dette samarbeidet fremhever selskapets mål om å forbedre reisemulighetene i det arktiske området.

Stor etterspørsel etter opplevelsesreiser

SAS’ president og CEO, Anko van der Werff, sier: “Vi er veldig glade for å styrke forbindelsen mellom Grønland, Skandinavia og internasjonale destinasjoner. Den nye ruten dekker den økende etterspørselen etter eventyrreiser og gjør København til et viktig knutepunkt for videre reiser.”

Nuuk som spennende reisemål

Ruten vil gå i sommersesongen og fremheve Nuuk som en av verdens mest uberørte og unike destinasjoner. National Geographic har kåret Grønland som et av de 25 beste stedene å reise til i 2025, og SAS bidrar til å posisjonere øya som en global turistattraksjon.

Ruteplan (avventer godkjenning)

Avgang Flyvning Man Ons Fre
CPH (København) SK 1294 09:00 09:00 12:15
GOH (Nuuk) SK 1293 11:05 11:05 14:20

Denne nye ruten avventer endelig godkjenning fra myndighetene.

SAS, Skandinavias ledende flyselskap med knutepunkt i Oslo, København og Stockholm, flyr til destinasjoner i Europa, USA og Asia. Inspirert av vår skandinaviske arv og bærekraftige verdier, vil SAS ta et globalt lederskap for en mer bærekraftig luftfart. Vi skal redusere de totale CO2-utslippene med 25 prosent innen 2025, ved å bruke mer bærekraftig flydrivstoff og vår moderne flåte med drivstoffeffektive fly. I tillegg til flytransport tilbyr SAS bakketjenester, teknisk vedlikehold og flyfrakt. SAS ble med i SkyTeam i september 2024, og tilbyr sammen med sine partnerflyselskaper et bredt reisenettverk til alle hjørner av kloden.

Kilde: SAS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.