Flyselskap

Boeing 747 (B747) – kan snart være historie

B747-100 PanAm

De siste flyene fra Boeing fabrikken B747, også kjent som “Queen of the Skies” kan snart komme av samlebåndet. Boeing fabrikken vurderer å senke produksjonstakten til et halvt fly per måned fra September 2019.

Boeing 747, også kjent under kallenavnet «Jumbojet», er verdens nest største passasjerfly etter Airbus A380. Den første Boeing 747-100 kom allerede I 1970, og ble levert til Pan Am. Firemotors flyet har senere fått skarp konkurranse fra andre 2 motors fly, som med lavere drivstoff forbruk, og lenger rekkevidde har utkonkurrert maskinen.

B747-AirForceOne

Queen of the skies

Mange synes fortsatt at B747-400 er det vakreste flyet, og er også flyet som anvendes av den Amerikanske presidenten – “Air Force One”

Boeing lanserte en ny versjon av flyet B747-8, men det har ikke vært noe salgssuksess, forleøpig kun tatt I bruk av Lufthansa og Air China I passasjerversjon, mens Hong Kong baserte Cathay Pacific, og Cargolux har kjøpt frakt versjonen

%d bloggere liker dette: