Flyselskap

UPDATE: Priskrigen Oslo – London

london

 

Jeg har tidligere postet at det vil bli priskrig mellom Oslo og London  – Både SAS, Norwegian og British Airways flyr allerede vinge-til-vinge på strekningen fra Oslo til London. Fra vinter-programmet trer i kraft, vil de 3 selskapene få konkurranse av Irske Ryanair.

Jeg har i ettermiddag foretatt en liten prisundersøkelse, for å undersøke hvordan dette vil se ut. Jeg har valgt en tilfeldig helg i november 2016, med utreise onsdag, og hjemreise tirsdag (utvidet oval weekend). SAS og British Airways er enn så lenge de eneste som benytter flyplassen London Heathrow (LHR), mens Norwegian flyr til flyplassen London Gatwick (LGW). Ryanair har planlagt å bruke flyplassen London Stansted (STN). Det skal sies at det er visse forskjeller i tilbringertjenesten til de ulike flyplassene, men jeg har allikevel valgt å kun fokusere på billettprisen i min lille undersøkelse.

British Airways (LHR)

British Airways (BA) sin hovedbase finnes ved flyplassen London Heathrow. BA har i lang tid vært Britenes flag-carrier, men er i den senere tid solgt til IAG.

BA kommer helt klart ut som pristestens taper. BA har en pris på NOK 1233 som billigste alternativ på valgte datoer.

BA

 

Scandinavian Airlines (LHR)

Scandinavian Airlines (SK) er Skandinavias konsortium selskap og eies 50% av de ulike landene Danmark, Norge og Sverige mens det øvrige er børsnotert med Wallenberg familien som største aksjonær.

SK har uttalt til Finansavisen at de ønsker å tilby bonuspoeng og øvrig full-service konsept. SK kommer ut med en pris på NOK 990, og en tredjeplass i testen.

SK

 

Norwegian Air Shuttle  (LGW)

Norwegian Air Shuttle (DY) har vært utfordreren de siste årene. DY tilbyr en veldig moderne flåte, som i stor grad består av Boeing 737-800. De fleste av flyene er utstyrt med WIFI, og holder god standard. DY flyr til London Gatwick, som har god dekning med tog til London sentrum, og er også en interkontinental base for DYs Britiske datterselskap. DY kommer bedre ut enn både SK og BA. På valgte dager, tilbyr DY reise tur/retur London for NOK 551.

DY

Ryanair  (STN)

Ryanair (FR) er i denne testen – “The new kid on the block”. FR har siden oppstarten i 1984 vokst til å være Europas største flyselskap, og har sin base i Dublin, Irland. Selskapet er kanskje mest kjent for sin eksentriske CEO Michael O’Leary. FR flyr til flyplassen London Stansted som ligger 48 kilometer Nord for London i forstaden Essex. Det går ekspresstog til Liverpool Street Station, og reisetiden er ca. 45 minutter.

FR kommer helt klart best ut i testen. Med en pris på NOK 312, er Ryanair NOK 921 billigere enn British Airways.

FR

 

Alle priser er hentet torsdag 28. juli 2016 fra selskapenes egne hjemmesider.