Flyselskap

SK: SAS satte to passasjer-rekorder i juli

Aircraft-SAS-in-the-air

 

SAS fløy 2,5 millioner passasjerer i juli. Det er ny passasjerrekord for en juli-måned. Fyllingsgraden endte på 88,2 prosent – og har heller aldri vært høyere i en enkeltmåned tidligere.

SAS-gruppens regulære passasjertrafikk (RPK) steg 10,4 prosent i juli 2016, sammenlignet med samme måned året før: Rekordmange fløy SAS i juli – men intens konkurranse presser inntjeningen

SAS Gruppens valutajusterte yield (inntekten per fløyet passasjerkilometer) falt én prosent i juli 2016, sammenlignet med samme måned året før.

I mandagens rapport skriver SAS at intensivert konkurranse og lavere drivstoffpriser har lagt et press på yielden. Denne  falt mer enn ventet i 2016.

– Trafikktallene for juli er solide og viser at vårt tilbud er både attraktivt og konkurransedyktig, sier konsernsjef Rickard Gustafson i SAS i en pressemelding mandag.

Han legger likevel ikke skjul på at selskapet er nødt til å fortsette å redusere kostnadene:

– Det er spesielt gledelig at svaret på vårt utvidede langdistansetilbud og fritidsorienterte linjer i Europa har vært så sterkt. Samtidig kommer en stor del av veksten innen fritidssegmentet, der prissensitiviteten er høyere, noe som betyr at vi må jobbe intenst for å effektivisere vår virksomhet ytterligere, sier Gustafson.

Ser ut til å stabilisere seg

SAS Gruppens valutajusterte yield (inntekten per fløyet passasjerkilometer) falt en prosent i juli 2016, sammenlignet med samme måned året før. Valutajustert pask var opp 1 prosent, sammenlignet med samme måned året før.

Det fremgår av SAS’ trafikktallrapport mandag.

SAS gjentar at intens konkurranse og lavere priser på drivstoff har presset yielden, og at denne har falt mer enn ventet i 2016.

– Trafikktallene for juli er solide og viser at vårt tilbud er både attraktivt og konkurransedyktig, sier konsernsjef Rickard Gustafson i SAS i en pressemelding mandag.

Han legger likevel ikke skjul på at selskapet er nødt til å fortsette å redusere kostnadene:

– Det er spesielt gledelig at svaret på vårt utvidede langdistansetilbud og fritidsorienterte linjer i Europa har vært så sterkt. Samtidig kommer en stor del av veksten innen fritidssegmentet, der prissensitiviteten er høyere. Det betyr at vi må jobbe intenst for å effektivisere vår virksomhet ytterligere, sier Gustafson.

Markedet tar godt imot SAS-tallene

Aksjen stiger fem prosent mandag. Norwegian leverte sine trafikktall for juli i forrige uke.

Tross en dårlig start på måneden, fløy 2,9 millioner passasjerer med Norwegian i juli, en økning på ni prosent sammenlignet med samme måned ifjor. Fyllingsgraden var på 94,6 prosent, opp 0,8 prosentpoeng

%d bloggere liker dette: