Flyselskap

AA: American airlines med kraftige lønns-justeringer

AA

American Airlines  har sagt seg villig til å gi det de kaller “betydelige lønnstillegg” til 30.000 fagorganiserte. Dette gjelder selskapets bakke arbeidere, og øker selskapets kostnader med USD$ 95 millioner i løpet av andre tertial.

På fredag, sa det Fort Worth/TX-baserte flyselskapet i en pressemelding, at det ville gi lønnsøkninger som strekker seg fra 15% til 55% for vedlikehold-, flyplass-, og andre ansatte representert ved (TWU-IAM Association), en fagforening  bestående av transport- og luftfarts medarbeidere. Lønnstilleggene kommer som en del av en midlertidig avtale, mens de to partene fortsetter å forhandle fram en felles tariffavtale.

Resultatvarsel

Lønns justeringene som skal gjennomføres, vil påvirke selskapets tredje kvartals resultat negativt med ca. USD$ 75 millioner og USD$ 120 millioner i fjerde kvartal, ifølge en børsmelding sendt av flyselskapet på fredag.

Det er USD$ 195 millioner i løpet av andre halvdel av 2016 og omfatter ca. 30% av selskapets ansatte.

Børsen i USA reagerte fredag ettermiddag positivt på børsmeldingen.