Flyselskap

Singapore airlines – en introduksjon

Moscow-Airport-Lounge-34

Singapore Airlines historie starter i 1947 som «Malayan Airways Limited», og hadde sin sin første flyvning mellom Kuala Lumpur og Singapore, som dengang var britisk koloni. I løpet av de neste årtier vokste selskapet sterkt. Man byttet også navn et par ganger for å følge med i den politiske utvikling. I 1966 het selskapet «Malaysia-Singapore Airlines» da Singapore ikke lenger var en del av Malaysia. Noen år senere, i 1972, ble selskapet delt opp to, Singapore Airlines og Malaysia Airlines. Etter oppdelingen fortsatte veksten og i løpet av 1980-tallet begynte flyvningene til Europa og USA. I 2000 ble selskapet medlem av Star Alliance, og i oktober 2007 ble selskapet det første som fikk levert og satte i trafikk den nye superjumbo Airbus A380. Med leveringen av A330-300 og Airbus A380 byttes også en del gamle 777-200 og Boeing 747-400 ut med nyere fly.

Singapore Changi

Singapore Airlines er et flyselskap med base i Singapore. Det trafikkerer en lang rekke ruter i Asia så vel som til og fra Europa og Amerika.

Selskapet betraktes av mange som et av verdens beste og har da også vunnet en lang rekke priser. Singapore Airlines’ flykabiner parfymeres med en spesiell parfyme som blant annet brukes til å identifisere flyselskapet over for passasjerene.

Singapore Airlines var forøvrig også det eneste flyselskapet i Asia som benyttet seg av Concorde, men kun i en kort periode. Selskapet har 105 fly.

Uniformer

440px-Singapore_Airlines_Hostesses

Uniformen som SQ introduserte i 1972 er fortsatt i bruk.
Tenkte å komme med litt info om denne her;

Det finnes fire forskjellige»Kebaya» farger, som sier sitt om tjenestestilling og ansettelse forhold

  • Blå – «Flight Stewardess»
  • Grønn – «Leading Stewardess»
  • Rød – «Chief Stewardess»
  • Burgunder – «In-Flight Supervisor»