Flyselskap Reviews

God morgen fra Changi airport Singapore

 

Jeg har akkurat klatret ut av denne “delfinen”. Jeg er i Singapore og klokken er 06:50. En fantastisk tur fra Frankfurt, Tyskland som gikk på ca. 12 timer.

Singapore Airlines var litt forsinket ut fra Frankfurt, men vi landet on-time her i byen hvor ingen sover. Jeg er på tur videre til Auckland, men jeg skal slappe av noen timer her først.

Jeg kommer til å dele hele turen med dere. Singapore Airlines (SQ) er et selskap som har mottatt mange priser for sin Første- og Business klasse. Jeg var så heldig å reise med selskapet i Business klasse, og satt i andre etasje eller “Upper Deck”, som mange kaller det for.

IMG_1600 (2)

Her er et bilde av setet mitt – 11A. Veldig god plass, og fantastisk komfort. Dette flyet  som har call-sign #SQ025, kommer fra JFK-New York Kennedy, og har en mellomlanding i Frankfurt, for drivstoff og bytte av besetning.

Da jeg var kommet meg ombord, var det litt “PDB” – pre-departure-beverage. Det ble tilbudt vann, juice og champagne. Jeg valgte et glass med sprudle dråper.

Utstyr

På slike turer blir det litt utlevering av utstyr. Man må jo ha tøfler, hodetelefoner (head-set) og øye-maske.

IMG_1607

Setet 11A er et “bulk-head” sete, og har ingen vindu. Men man har godt med ben plass, og sengen som dette setet kan omformes til er helt konge.

Jeg fikk også utlevert en meny eller spise-plan. Etter at vi var kommet i luften, ble det servert litt “apetizer” og drikke. Deretter var det full servering av lunch. Jeg hadde via SQ sine hjemmesider utnyttet tjenesten “Book the Cook”. Dette er en tjeneste SQ tilbyr både i First- og Business klasse, hvor man rett og slett får tilsendt en meny som på en restaurant. Jeg var litt skuffet over at hummer ikke var på menyen, men jeg husker så godt min mormors 70 års dag hvor hele bordet var dekket av ny-kokt hummer.

Hummeren som serveres her er ikke spiselig. Jeg prøvde en Hummer på flyet videre fra Singapore til Auckland, New Zealand, og den smakte skikkelig grevling (gummi).

Middag / Lunch på flighten til Singapore.

IMG_1617Dette var kjøtt av ypperste klasse. Jeg tror vi ligger å lurer på Indrefilet, godt var det iallefall, og perfekt stekt.

Biffen ble servert med en kraftig Fransk Chateau 2010 – Peryrabon Cru Bourgeois Haut Medoc.

Etter serveringen av hovedrett, var det flere muligheter for dessert og eller ost.

Jeg tok meg heller en lengre lur, og setet blir konvertert til en “Full seng”. Jeg dro vel gode 6 timer på denne A380 maskinen, og våknet opp rett utenfor Malaysia.

IMG_1618Da var det igjen duket for full frokost, som startet med deilig fersk-skåret frukt og andre delikatssser.

IMG_1619

Etter fulgt av frukten var det selvfølgelig en egg-rett, men aller først Corn-flakes. Dette har jeg nok ikke spist siden jeg gikk i barnehagen, men det gjorde godt i en kropp som var litt rusten pga. for mange glass med champange.

IMG_1620 (1)

IMG_1621

Må vel konkluderer at dette er den største mat-origen på turen så langt.

Vi landet Singapore ca. 20 minutter før oppsatt rute, og det var deilig å kunne trekke seg mot Silver Kris loungen for ett glass champers og en rask dusj.

%d bloggere liker dette: