Flyselskap

SIA i samarbeid med Eurowings


SIA - Singapore Airlines - A380
SIA – Singapore Airlines – A380

Passasjerer som flyr Singapore Airlines SIA vil snart ha muligheten til å fortsette reisen med med Eurowings. Fra både Düsseldorf (DUS) og München (MUC). For 5 år siden hadde dette vært nærmest utenkelig situasjon. Hvem ville ha trodd at et full-service selskap som SIA noen gang skulle ønske å mate sine passasjerer på et LCC-low cost carrier selskap ?

Men det er bare et spørsmål om tid før de tradisjonelle nettverks selskapene inngår avtaler med lavprisselskapene på korte “feeder” ruter.

To-sidig avhengighet

Når det gjelder europeiske destinasjoner trenger nettverks selskapene å utvide sin dekning/rutenett for å stå sterkere rustet i konkurransen mot det 3 store Gulf-baserte selskapene (Emirates, Etihad, Qatar). Dette sørger lavprisselskapene for. På den andre siden lavprisselskapene, trenger nye “kilder” til passasjervekst fordi deres forretningsplaner i stor grad er basert på en kontinuerlig høy vekst i høyt tempo.

EW-Dus A320

Hvorfor Düsseldorf og München? Vel Düsseldorf er en ny Europa-destinasjon for SIA. Selskapet ser muligheten til å tiltrekke seg flere passasjerer fra andre europeiske destinasjoner, og dette bidrar til å minimere risikoen ved oppstarten av en ny rute.

I München (MUC) kommer SIA snart til ha flere seter å fylle etter som den eksisterende [München-Singapore] ruten frem til dags dato har startet i Manchester,UK. Dette blir en direkte MUC-SIN flytur fra starten av vinterprogrammet. Manchester blir en ny-direkte rute fra Singapore, men ruten skal fortsette til Houston, Texas.

Denne ruten gikk tidligere Singapore – Moskva – Houston. Men på grunn av rublenes fall og generelt dårligere tider i Russland, er det ikke lenger belegg for denne.

Og hvorfor velge Eurowings? Det er fordi det er et datterselskap av Lufthansa og sistnevnte, som SIA, er et medlem av Star Alliance.

Går sammen om å bekjempe Gulf selskapene

SIA, Lufthansa, østerrikske Austrian og sveitsiske SWISS har dannet et joint venture. Det er for å være bedre rustet i konkurransen med Gulf selskapene på ruter mellom Europa, Asia og Australasia.

Eurowings vil mate SIA passasjerer med transfer muligheter til- og fra ulike steder både i Storbritannia og det europeiske fastlandet. Det vil være fordeler for SIA passasjerer både  ved ankomst og avgang fra de to ovennevnte flyplassene i Tyskland.

En interline avtale mellom SIA og Eurowings er nå signert. Jeg er også spent på om SIA etterhvert starter opp flygninger fra Oslo lufthavn.

H/T: Business Traveller