Bonus Program Flyselskap

Oneworld alliansen – en kort introduksjon

oneworld QR3

 

Oneworld-alliance (markedsført som oneworld, forkortet *O) er en flyselskaps allianse etablert 1. februar 1999. Alliansens uttalte målsetning er å være “førstevalget” av flyselskaps-alliansene for Frequent Flyers. Alliansens hovedkontor er  lokalisert i New York, USA.

Medlems-flyselskapene inkluderer Air Berlin, American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Qantas, Iberia, Finnair, Japan Airlines, Sør-Amerika Brasil, Sør-Amerika Chile, Malaysia Airlines, Qatar Airways, Royal Jordanian, S7 Airlines og SriLankan Airlines, pluss ca. 30 tilknyttede flyselskaper (ikke direkte medlemmer).

I august 2016, er Oneworld den tredje største flyselskaps alliansen i form av antall fraktede passasjerer med mer enn 557,4 millioner. På andre plass følger  Star Alliance med 641,1 millioner. Størst er SkyTeam med 665,4 millioner. OW-alliansens motto er “An alliance of the world’s leading airlines working as one.”

Per august 2016 opererer flyalliansen samlet en flåte på 3560 fly, betjener rundt tusen flyplasser i mer enn 161 land. Fordelt på gjennomsnittlig 13 814 daglige avganger.

OW Banner

 

Historien bak

Oneworld ble avduket av sine grunnleggende flyselskaper, American Airlines (AA), British Airways (BA), Canadian Airlines (som forlot alliansen noen år senere sammenslåing med Air Canada), Cathay Pacific (CX), og Qantas (QF) på en pressekonferanse i London, Storbritannia, 21. september 1998. Oneworld ble offisielt lansert, og satt i drift 1. februar 1999.

Alliansen skisserte sine tjenester og fordeler som blant annet:

  • Jevnere overføringer for passasjerer som reiser på tvers av alle medlems selskapene
  • Større støtte til passasjerer uavhengig av hvilket medlem flyselskaper de reiser med
  • Større spekter av RTW-“Round the world” produkter
  • Forbedret samarbeid i medlems selskapenes Frequent Flyer programmer for å gi bedre incentiver
  • Større gjenkjennelse og tilgang til flere flyplass lounger.

I forkant av den offisielle lanseringen, ga alliansen seg ut et omfattende kommunikasjon og treningsprogram, med nesten alle de 220.000 ansatte i de fem medlemsselskapene, for å sikre at de kan levere det alliansen merkevare lovet. Ved lanseringen i 1999, Oneworld medlems flyselskaper og deres samarbeidspartnere servert 648 destinasjoner i 139 land, og fraktet 181 millioner passasjerer med en flåte bestående av 1577 i fly.

Dagens situasjon

Foruten sine fullverdige medlems selskaper, har Oneworld også rundt 30 “affiliate” medlemmer. Disse er vanligvis regionale flyselskapene som enten er eid av eller har sterke kommersielle forbindelser med alliansens fullverdige medlemmer.  Disse tilknyttede selskapene er representert i Oneworld gjennom sine morselskap.

Oneworld selskapene er på Oslo lufthavn representert ved British Airways (BA), Finnair (AY) og Qatar Airways (QR) – Air Berlin (AB) innstilte sine flygninger medio 2015.

Oneworld Allianse – status nivå

Oneworld har tre status nivåer i sitt Frequent Flyer system – Ruby , Sapphire og Emerald – . Emerald status er det høyeste nivået i hvert medlem program , og alle statusene er anerkjent av hver av medlems selskapene . Alliance fordeler er kun tilgjengelig for passasjerer på rutefly som både drives og markedsføres av et medlem flyselskap.

OW statusnivå