Flyselskap

Seteavgift – nå også ved Hamad International Airport

Qatar+airport+teddy+bear+seteavgift

Hamad International Airport er ved å innføre en passasjeravgift / seteavgift på USD$ 10 (NOK 82) for alle passasjerer som reiser fra flyplassen, også for reisende med videre forbindelses fra flyplassen. Dette melder Associated Press (AP) i en pressemelding.

Beslutningen som ble kunngjort søndag kommer etter Midtøsten travleste flyplassen i Dubai og en mindre i flyplass i nærheten i emiratet Sharjah også har innført en lignende avgift tidligere i år.

Lave oljepriser

Tiltaket bidrar til å øke inntektene i Gulf-landene etter et fall i oljeprisen som har påvirket deres økonomiske vekst og begrensede utgifter evner.

Gebyret vil bli lagt til billetter for reiser som starter 1 desember 2016. Barn under to år uten eget sete (infants) vil bli fritatt.
Flyplassen er hjemmebasen til en av regionens største flyselskap Qatar Airways. De hevder inntekten vil hjelpe til å finansiere økt kapasitet, samt muligheten for å investere i ny infrastruktur og teknologi.

Det er med andre ord ikke bare i Norge at vi er veldig glad i avgifter. Det har i tillegg vært spøkt i sosialemedier at bilder av teddy-bjørnen i Doha flyplassen nå koster 10 dollar !