Flyselskap

Emirates – reduksjon av kapasitet forlenges

(C) Oslo lufthavn
(C) Oslo lufthavn

Emirates Airlines viderefører sin nedgradering av Oslo-ruten i høst, og tilbyr en lavere kapasitet fra Gardermoen. Totalt fjerner selskapet en kapasitet på rundt 16.000 seter. Emirates flyvning mellom Dubai og Oslo er ikke samme salgssuksess, som selskapets rute mellom Dubai og København lufthavn.

A380 EK1. desember 2015 satt Emirates inn en Airbus A380 med stort presse-oppbud, i en spesiell “high density” to-klasse konfigurasjon på ruten til København. På ruten mellom Oslo og Dubai går dessverre Emirates den andre veien.
Fra 30 oktober til 30 november vil selskapet bare ha seks avganger i uken, som skal trafikkeres med en 360-seters Boeing 777-300ER og ikke de vanlige syv. Det er onsdags-flyet, som er fjernet i ca en måned.
Reduksjonen er i tråd med tilsvarende reduksjon i samme periode i fjor. Dette skyldes primært en redusert etterspørsel i vintermånedene.

Fjerner 15.840 seter

På den positive siden, Oslo Gardermoen lufthavn juble over at det faktisk er en oppgradering. For fra lørdag til 29 oktober flyr Emirates faktisk bare fem ganger i uken mellom Dubai og Oslo. Tirsdags- og lørdag flyreiser er dermed skrelles av.
Med den nylige nedgraderingen fjerner Emirates totalt 15,840 seter fra høstprogram på ruten,  som selskapet åpnet for nøyaktig to år siden.

Hvis du fortsatt ønsker å reise med Emirates til Dubai eller via Dubai ut i verden på de dager Emirates i de neste tre månedene ikke flyr fra Gardermoen, kan du sannsynligvis reise via København og ta plass i en 615-seters Airbus A380 som hver dag trafikkerer ruten mellom København og Dubai. Emirates tredje skandinavisk rute til Stockholm Arlanda operert som Oslo-ruten med en 360-seters Boeing 777-300ER fly.

Qatar Airways flyr ruten Oslo – Doha, Qatar daglig med en Boeing 787-8 Dreamliner.