Article

TIPS: Slik får du luksusferie til halve prisen

Det kan være dyrt å reise på ferie. Spesielt om du velger de mest attraktive flyrutene, unngår tidkrevende mellomlandinger og vil bo på et ekstra populært hotell. Men det trenger ikke være sånn. Her er noen tips til hvordan du skal få mye for feriepengene.

Høysesong for reiser er de tidene på året hvor mange har ferie samtidig. Dette vet både flyselskapene, hotellene og turoperatørene. Etterspørselen er stor og prisene stiger tilsvarende.

Er du fleksibel kan du få nøyaktig den samme reisen til langt under halvparten av prisen. Med litt planlegging og noen kloke valg kan det bli svært billig å feriere på de mest attraktive reisemålene og hotellene.

– I disse dagene er vi på vei mot en av vinterens store høysesonger, juleferien. De aller mest populære datoene er dyre og de mest attraktive flyrutene blir fort utsolgt, sier Stefan Pettersson i restplass.no. Om du kan velge alternative datoer eller om du til og med kan ta ferie før selveste julaften er det store summer å spare. Vi har sammenlignet prisnivået på 3 identiske reiser i desember – kun med noen få ukers mellomrom.

Gran Canaria i desember: Prisforskjell 6400,-

Avreise Oslo – Gran Canaria (arrangør Ving). Bosted: Sentido Gran Canaria, standard 4 stjerner, dobbeltrom med frokostbuffet, varighet 1 uke: Avreise 10.desember: 3375,-. Avreise 29.desember: 9775,-

Dubai i desember: Prisforskjell 5550,-

Avreise Oslo – Dubai (arrangør Apollo). Bosted: Radisson Blu Resort Fujairah, standard 4 stjerner, varighet 1 uke. Avreise 10.desember: 4398,-. Avreise 29.desember: 9948,-

Marrakech i desember: Prisforskjell 4680,-

Avreise Oslo – Marrakech (arrangør Solfaktor). Bosted Semiramis, standard 4 stjerner, varighet 1 uke. Avreise 7.desember: 2822,-. Avreise 28.desember: 7502,-

De samme svingningene ser vi også andre perioder av året. Vil du reise billig og bo bra senere på vinteren er det lurt å unngå uke 8 og 9. Disse ukene har skolene vinterferie og mange familier velger å reise på tur. Det samme gjelder avgangene like før påskeferien. Det beste tipset er å velge reiser som ligger tett inntil, men likevel utenfor slike felles fridager. Disse reisene blir ofte svært billige.

Penger spart er som kjent penger tjent.

Pressemelding: Restplass

%d bloggere liker dette: