Flyselskap

Norwegians EU-selskap får amerikansk flytillatelse

dy737max8 flytillatelse

Etter tre års kamp mot fagforeninger og konkurrenter har Norwegians irske datterselskap fått flytillatelse i USA.

Ifølge Dagbladet har det amerikanske transportdepartementet gitt Norwegian tillatelse til å drive «transport av personer, eiendom og post fra hvilket som helst sted eller steder innen hvilken som helst medlemsstat i Den europeiske union (…) til hvilket som helst sted eller steder i USA».

Norwegian bekrefter at tillatelsen er på plass.

Flytillatelse

At søknaden er innvilget betyr mye for flyene Norwegian har i bestilling,men som enda ikke er levert. Det betyr også at Norwegian kan starte arbeidet med å omprioritere de flyene som allerede er i trafikk.

– Det handler først og fremst om at vi med denne trafikkrettigheten på plass kan utnytte flyparken fullt ut ved å fly både til USA og andre verdensdeler, noe som gjør at vi får en mer sømløs operasjon, utdyper Sandaker-Nielsen.