Flyselskap

Kabinansatt hos Emirates – hva betyr det ?

Emirates er kjent for å være et av de mest luksuriøse flyselskapene i verden. Det er derfor bare rett og rimelig at deres ansatte bør være noen av de beste-behandlede kabinansatte i luften. Ikke bare har Emirates flyene en bar, en dusj med spa, men de har også flere in-flight underholdnings kanaler enn noe annet flyselskap, og du er garantert at flysetet har et strømuttak.

Det er mange fordeler med å være en Emirates kabinansatt. Ifølge et innlegg på aviationrepublic.com, er det årlig over 200.000 mennesker som søker om å jobbe som kabinbesetning hos Emirates, men bare 5000 kommer gjennom nåløyet.

For de få utvalgte, forventes det at all utfører oppgavene sine til punkt og prikke for å leve opp til selskapets høye standard. Man arbeider lange skifte på tvers av ulike kontinenter, og for de aller fleste betyr dette også å forlate sine hjem og familie for en lengre periode.

Fritt kvarter

Men en av fordelene ved jobben er at man må flytte til Dubai, hvor ansatte får fri bolig i en av selskapets 60 bolig komplekser. Personalet blir normalt innkvartert i enkeltværelser, men de deler generelt stue og kjøkken med en kollega.

For de som har familie blir det gitt en hus-godtgjørelse fra Emirates, og den ansatte kan selv velge bolig.

I Dubai, har de ansatte hos Emirates et “kort” som gir dem tilgang til 100 spisesteder, detaljhandel, hotell og fritid utsalg i Dubai og resten av U.A.E.

Sammen med dette får de også få tilgang til strender, treningssentre, sportsarrangementer og til og med gratis mat og drikke på visse steder i og rundt Dubai.

(C) Emirates Media Library
(C) Emirates Media Library

Kabinansatt under konstant opplæring

En annen fordel er at alle går igjennom et intensivt opplærings program, som også inkluderer en egen “beauty school”.

I løpet av sju-ukers treningsprogram, lærer de alt fra hvordan det røde hodeplagget med det hvite skjerfet skal “bæres” og hvordan legge deres signatur røde leppestift. Flyvertinnene får også utbetalt lønnen skattefritt. I tillegg er  det også et fast “tillegg” som vi tolker kostnadsdekning for å vedlikeholde deres utseende, tannbleking, manikyr og frisørtimer.

Og mens de uunngåelig kommer til å reise rundt i verden, viser det seg at de kan også plukke sine egne favoritt-stopp, som betyr at de er i stand til å bytte land med andre ansatte hvis de føler for å besøke et bestemt sted eller dra hjem for en natt.

Sammen med dette får de ansatte også skyss til flyplassen. Lønnen som utbetales er skattefri, og det er 30 dagers betalt ferie pr. år, samt en gratis flybillett.