Flyselskap

Cartagena – Colombiansk naturperle er ny KLM-destinasjon

Når vinterkulda begynner å bre om seg, og temperaturen synker på gradestokken er det deilig å drømme seg bort til en solfylt sandstrand et sted langt borte. Langs nordkysten av Colombia ligger en forbisett turistperle med et myldrende natteliv og vakre sandstrender. Cartagena inngår fra 2017 i KLMs voksende reisetilbud, sammen med ytterligere 12 nye reisemål.

– Vi merker at det er stor etterspørsel fra våre reisende om å reise til destinasjoner i Sør-Amerika som Peru og Colombia. KLM begynte å fly til Bogotá og Cali i 2015, og det er med glede at vi nå kan tilby reiser til Cartagena, som ligger utrolig vakkert til og har en interessant kulturhistorie, sier Carina Bergqvist, kommunikasionssjef i Air France-KLM

Cartagena er en naturskjønn perle nord i Colombia med ca. 900 000 innbyggere. Utover Cartagena begynner KLM å fly til blant annet Freetown i Sierra Leone, Monrovia i Liberia og Minneapolis i USA. Startdato for de nye destinasjonene er 28.mars 2017.

Boeing 787

Reisen til Cartagena går via hovedstaden Bogotá med KLMs nyeste fly

Boeing 787 Dreamliner. KLM har nå fått inn 8 av totalt 21 nye Dreamliners, som foruten bedre komfort og redusert støy avgir nesten 20 prosent mindre karbondioksid en tidligere flymodeller gjennom forbedret drivstoffeffektivitet.

– Å minske vår klimapåvirkning er høyt prioritert for KLM ettersom vi vil kunne tilby våre reisende muligheten til å utforske verden med fly selv i fremtiden. Dette gjør KLM blant annet gjennom tiltak for å redusere drivstofforbruket, men også gjennom vårt arbeid med å kommersialisere biodrivstoff i luftfarten, sier Paul Terstegge, nordisk sjef i Air France-KLM.

Foruten Cartagena, Freetown, Monrovia og Minneapolis begynner KLM å fly til følgende reisemål i 2017: Gdansk (Polen), Graz (Østerrike), Porto (Portugal), Malaga (Spania), Split (Kroatia), Cagliari (Italia), Catania (Italia) og London City Airport (Storbritannia).