Flyselskap

Ny direkterute fra Bergen til Glasgow fra neste sommer

Sommeren 2017 bringer nye muligheter for å knytte kontakt mellom Vestlandet og Skottland. I mai åpner Flybe ny direkterute mellom Bergen og Glasgow med to ukentlige flyvninger. I tillegg vil Flybe gjøre det mye enklere for Vestlendingen å komme til Edinburgh – med kun korte mellomlandinger på Orknøyene og Shetland.

– Vestlandet og Skottland er historisk og kulturelt svært nære. Denne nye ruten knytter områdene enda sterkere sammen og er et viktig tillegg til rutenettet til og fra Flesland,

Aslak Sverdrup, Lufthavndirektør, Avinor Flesland

– Glasgow er en uformell storby med flott beliggenhet og nærhet til The Highlands. Skottene sier selv at Edinburgh er kjent for sin skjønnhet, mens Glasgow er kjent for sin vennlighet og sjarm.

Glasgow

– Dette er en spennende utvidelse av et allerede sterkt direkterutetilbud. Over 60 destinasjoner kan nå nåes direkte fra Bergen. Vi ser at terminalutvidelsene nå gir mulighet til å gjøre verden enda mer tilgjengelig, da dette er en av flere nye ruter som kommer i 2017, sier lufthavndirektør Aslak Sverdrup.

Ruten skal opereres av britiske Flybe. Om den nye ruten sier selskapet: «Vi er veldig fornøyde med å koble Bergen og Glasgow direkte for første gang noensinne, og håper bergensere vil benytte muligheten til å oppleve Skottlands største by.» Flybe er et stort britisk flyselskap som har 180 ruter mellom 55 europeiske flyplasser.

Ruten mellom Bergen og Glasgow har oppstart 30. mai, og har avgang tirsdager og lørdager frem til 29. august.

%d bloggere liker dette: