Article

TRYSIL: Klart for offisiell åpning av Skihytta Ekspress

Fredag 13. januar er det offisiell åpning av SkiStars nye 6-seters ekspressheis i Trysil. Med Skihytta Ekspress og det nye snøanlegget har SkiStar i løpet av 10 år investert til sammen 922 millioner kroner i Trysil. Grunneier og tråkkemaskinfører Ole Kristian Nerberg åpner heisen sammen med SkiStars konsernsjef, Mats Årjes.

Skihytta Ekspress er en perle av en stolheis. Utstyrt med varme seter, høye stolrygger og vindbeskyttelse er dette Skandinavias mest moderne stolheis. Heisen er 1.356 meter lang, har en høydeforskjell på 289 meter, og tar deg helt til oppunder toppen av Trysilfjellet. Inkludert snøanlegget er den nye stolheisen en investering på hele 78 millioner kroner.

Destinasjonssjef, Bo Halvardsson, i SkiStar Trysil, er veldig fornøyd med nyinvesteringen. Der du før måtte kjøre fire heiser fra Turistsenteret for å nå toppen, klarer du deg nå med to 6-seters ekspressheiser.

Hensikten med Skihytta Ekspress er å fordele gjestene rundt i skianlegget på en optimal måte. Og erfaringen så langt er at den gjør jobben sin på en utmerket måte. Vi har kjørt Skihytta Ekspress siden 16. desember, og har på det meste hatt 11.200 turer på en dag. I vinterferien regner vi med at tallet stiger til opp mot 15.000

Bo Halvardsson, Destinasjonssjef, SkiStar Trysil.

 

Trysil fjellet siden 1978

SkiStars konsernsjef, Mats Årjes, skal sammen med grunneier og tråkkemaskinfører, Ole Kristian Nerberg fra Trysil, stå for den offisielle åpningen. Nerberg var med å bygge den første skiheisen ved Skihytta høsten 1975. Da var han 13 år gammel. Han har kjørt tråkkemaskin i Trysilfjellet fast siden 1978 og gjør det fortsatt. Nerberg synes det er stas med den nye heisen.

– Vi drømte tidlig om stolheis ved Skihytta. Nå er den her, og den er veldig bra. At vi i tillegg har fått snøproduksjon i bakkene ved Skihytta gjør at vi kan tilby gjestene enda bedre skikjøring, sier Nerberg.

Under åpningen blir det underholdning, fakkelkjøring og en egen MySkiStar-konkurranse med flotte premier. Blant annet Sweet-hjelmer med Trysil-design.

Mange lurer på om åpningen av Skihytta Ekspress også betyr bygging av en topprestaurant. Halvardsson forteller at det i forbindelse med byggingen av det nye snøproduksjonsanlegget er lagt vann og avløp til toppen.

Kanskje Topp-restaurant ?

– Med vann og avløp på plass kan vi starte prosjekteringen. Når den eventuelt vil åpne er for tidlig å si. Men det jeg kan si er at vi vil bygge opp igjen Bamsetrekket og barneområdet ved Skihytta. I første omgang kommer det et rullebånd ved dalstasjonen til stolheisen. Så skal vi bruke vinteren på å studere trafikkbildet og finne den beste plasseringen for et nytt barneområde, sier han.

SkiStar har hatt en veldig god sesongstart i Trysil. Vinteren kom tidlig med snø og kulde og de fleste bakkene er åpne. Nå er det 10 år siden SkiStar kjøpte skianlegget i Trysil. Selskapet har ifølge Halvardsson så langt investert 922 millioner kroner i anlegget og fasilitetene rundt.

– Trysil er Norges største skianlegg og har vært det lenge. Åpningen av Skihytta Ekspress vil gjøre skiopplevelsen enda bedre for våre gjester. Og om noen lurer; Vi skal fortsette å investere i Trysil, planene er mange, men de får vi komme tilbake til, sier Halvardsson smilende.