Flyselskap

Qatar Airways dobler ut av Helsinki fra 16 september 2017

 

Fra høsten bytter Qatar Airways  fra en Airbus A320 fly til Boeing 787 Dreamliner på ruten mellom Doha og Helsinki. 
Nåværende daglig kapasitet til og fra Helsinki vil øke med 92 prosent for å imøtekomme robust innkommende og utgående reiser etterspørsel når Airbus 320 fly er oppgradert til større Dreamliner Boeing 787.

Tre måneder etter oppstarten av ruten, melder Qatar Airways at de planlegger å lansere sin moderne og romslig Dreamliner 787 fly til det finske markedet den 16. september 2017 for å møte økende passasjer etterspørsel.

Det 254-seters B787 flyene vil øke Qatar Airways ‘nåværende daglige kapasiteten med 92 prosent på denne ruten for å møte den økende reise og handel etterspørsel, kobler Helsinki-baserte passasjerer til mer enn 150 destinasjoner over hele verden. Qatar Airways startet den daglige driften av Finland den 10. oktober 2016.

Stor etterspørsel fra Helsinki

– Det har vært stor etterspørsel helt siden vi begynte å fly fra Helsinki i fjor. For ti år siden begynte vi å fly til Norden, som er et marked som er viktig for Qatar Airways globalt. Den oppgraderte ruten fra Helsinki gir oss muligheten til å tilby enda flere seter fra Norden, som åpner opp for nordiske turisme og forretningsmuligheter i vårt globale nettverk. Dessuten gir dette medlemmer i oneworld-alliansen tilgang til enda en hub

Christian Deresjö, Qatar Airways Country Manager Scandinavia, Finland og Baltikum.

Qatar Airways ‘Boeing 787s gir en overlegen opplevelse med romslige kabiner og skreddersydde seter i både Business og Economy Class. Flyet har 254 skreddersydde seter på tvers av sin virksomhet og Economy Class kabiner med spesialdesignet interiør.

Business Class er konfigurert i en 1-2-1 layout med 22 seter, mens Economy har 232 seter i en 3-3-3 layout. Alle setene har individuelle TV-skjermer og om bord WIFI.

Transitt ved Hamad International Airport

Ved transitt gjennom Qatar Airways ‘5-stjerners hub, Hamad International Airport i Doha, kan passasjerer som reiser fra Helsinki nyte en komfortabel og effektiv transport. Den luksuriøse og moderne flyplass har mer enn 40.000 kvadratmeter med butikklokaler og restauranter, inkludert mer enn 70 detaljhandel og 30 serveringssteder, samt et 25-meters svømmebasseng, treningsstudio, hotell og spa.

Premium-passasjerer kan også nyte hvile i to prisbelønte lounger – Al Safwa First Lounge og Al Mourjan Business Lounge. Førstnevnte er den første verdens første flyselskap lounge som har vunnet Seven Star First Lounge Award av Seven Stars Luxury Hospitality og Livsstil Awards, kjent som «Oscar Luxury ‘.