Tips

De ti beste reiseappene som gjør reisen til en lek

Vi går snart inn i helgen. I den anledning presenterer vi i samarbeid med reiseguiden.no de ti beste appene for reiser til det store farlige «utlandet».

AirBnB – bo som de lokale

Bo rimeligere enn på hotell, og med den lokale sjarmen av et privat hjem. Utleietjenesten AirBnB gir deg mulighet til å leie alt fra et rom, en leilighet, en hytte eller en husbåt fra privatpersoner i trygge rammer – enten du blir i tre dager eller en måned. Prisene varierer i tråd med sesongen, og jo lengre du blir boende, jo billigere blir prisen per døgn. På AirBnB gir også vertene og de besøkende hverandre vurderinger og tilbakemeldinger som alle andre kan se – derfor er det lurt å sjekke hva slags tilbakemeldinger ditt potensielle bosted har fått før du booker. Bo i en husbåt i Amsterdam, en urban og moderne leilighet i Brooklyn, en egen villa på Bali eller et trehus utenfor Siena, Italia. Med AirBnb finnes det ingen grenser!

Pris: Gratis

BonAppetour – spis hjemme hos lokale

Vi er overlykkelige over å ha snublet over appen “BonAppetour”, som gir deg unike matopplevelser i lokale hjem på din destinasjon! Her inviterer lokale deg hjem til seg for å få en smak av deres kultur, kjøkken og tradisjoner. Vil du lære deg å lage italienske delikatesser fra bunnen av i Firenze? Oppleve utendørskino under stjernene kominert med deilig street food i Barcelona? Eller kanskje en romantisk kveld for to på en privat taktopp i Venezia, hvor verten Walter disker opp med ekte venetianske retter? Det er en pris per hode som deltar på matopplevelsen, og du får en opplevelse du vil huske bedre enn enda en kveld på restaurant – for ikke å nevne bekjentskaper med de lokale!
Pris: Gratis

City Mapper – den ultimate kart- og reise-appen

Vi har vel alle måttet dra fra Google Maps er par (eller tretti) ganger mens vi har vært turist i en ny storby, men enda enklere blir det om du laster ned City Mapper (gratis app) – en enda mer detaljert kart- og reise-app. Her får du en fullstending oversikt over hvordan du kommer deg fra A til B, og appen er leken og enkel å bruke. Den regner ut hvor lang tid det vil ta å komme seg dit med ulike fremkomstmidler, hvilke alternativer du har (fra bil til ferge, metro, Uber og buss) og gir deg nærmeste avgangstider med de ulike fremkomstmidlene utifra hvor i byen du befinner deg. Hittil dekker den 40 av verdens største og mest kjente byer. Appen har vunnet mange store priser siden den ble lansert, og sies å være den beste appen av sin art på markedet.
Pris: Gratis.

Splittr – gjør det enkelt å splitte reiseregningen

Om du er ute på tur med en eller flere venner, er denne appen helt genial. I stedet for å knote med mynter og kort, kan én av dere betale og registrere i appen – så vil beløpet gå inn i et felles regnskap. Enklere blir det ikke å splitte kostnader og holde styr på hvem som skylder hva! Det finnes også gratis alternativer til felles regnskap, men det som gjør Splittr best egnet for reise, er at den er tilpasset alle typer valuta og kan omregne i dagens valuta, så du slipper selv å regne ut hva du egentlig har lagt ut i norske kroner. Den kan også registrere ulik pris per hode, om noen har bestilt mindre enn andre. Denne appen kan du til og med bruke offline, så du slipper å få en stor regning på 4G i utlandet.

Pris: Splittr – 22 kroner.

Duolingo – morsom språklæring

Planer om å reise i Sør-Amerika, men kan ikke si annet enn “una cerveza por favor”? Eller vil du imponere med å bestille middagen på italiensk? Da bør du forberede deg med Duolingo! Over 70 millioner har lastet ned gratis-appen som har gjør det gøy å lære språk med sin lekne grafikk og enkle oppsett. Du blir kanskje ikke flytende, men du vil lære mange av de grunnleggende ordene som vil hjelpe deg rundt. Appen gjør språk-læring til et spill, hvor du må bestå ett nivå for å komme videre til en mer utfordrende nivå. Appen kan også lagre ca. en time med lærings-materile slik at du kan bruke den offline mens du sitter på flyet til din neste destinasjon.
Pris: Gratis.

Trip.com – inspirerende by-guide

Trip.com gir deg en velkomsttekst til hver by som forteller deg hvorfor du bør reise nettopp hit, og presenterer det beste av hva byen har å tilby av hotell, restauranter og aktiviteter i nærområdet ditt – enten du befinner deg i Oslo, Paris eller San Fransisco. Tidligere kjent som Gogobot, ønsker denne appen å gi deg de beste anbefalingene for frokoststeder, kafeer, severdigheter, de beste restaurantene og hotellene. Brukere kan også skrive anmeldelser, legge til bilder og gi 1-5 stjerner. Appen dekker mer enn 60.000 destinasjoner. I USA er Trip.com den femte mest besøke reiseplanleggeren, og vi i redaksjonen oppfatter denne som den mest inspirerende by-guiden å bruke, sammenlignet med blant annet TripAdvisor og TimeOut. Meget gode, lokale tips har den også.
Pris: Gratis.

Uber – rimelig transport

Man kan si hva man vil om kjøre-appen Uber, men det er ingen tvil om at dette er en enkel, trygg og billig måte å komme seg rundt på! Appen benytter seg av private sjåfører, og viser deg hvor langt unna nærmeste bil er, hvem sjåføren er (samt tilbakemeldinger) og omtrentlig pris på turen. Appen vet allerede hvor du befinner deg, og alt du trenger å gjøre er å taste inn din destinasjon, så vil en ledig sjåfør i området plukke deg opp. Siden sjåførene er avhengige av gode tilbakemeldinger for at businessen deres skal gå rundt, vil du som oftest få veldig gode opplevelser av Uber. Når du er fremme trenger du ikke ta frem kort eller kontanter for å betale – appen tar seg av dette, kalkulert utifra hvor lang turen er. Dette er omtrent halv pris av taxi, og kan spare deg mye penger.
Pris: Gratis.

Google Translate – når du står i en språkknipe

Nyttig om du står fast på ord, setninger og begreper når du er ute på reise. Ta forbehold om at lange setninger ikke alltid blir perfekt oversatt, men appen er veldig nyttig og enkel i bruk – og ikke minst rask. Appen lar deg også holde mobilkameraet ditt opp mot en tekst – for eksempel et skilt, en meny eller en nettside – så oversetter appen direkte fra teksten du markerer. Du kan også bruke appen offline om du laster ned oversettelsesfilen av ønsket språk på forhånd – perfekt å ha på reisefot!
Pris: Gratis.

My Currency Converter – enkel valutaregning

Denne appen er superrask, støtter over 150 ulike valutaer og kan brukes i offline-modus. Etter å ha testet ulike valuta-apper kom vi i redaksjonen frem til at denne var den enkleste å mest brukervennlige i forhold til navigasjon. Du har også en “Switch”-knapp som enkelt bytter mellom to valutaer. Enkelt og pent design. Krever iOS 8.0 eller nyere, og fungerer på alle Apples bærbare enheter.
Pris: Gratis.

Wi-Fi Finder – fordi vi er hekta

Vi liker vel alle å tro at vi klarer oss fint uten internett på ferien, men sannheten er at vi elsker å dele. Feriebilder, meldinger, check-in’s, bildealbum… You name it! Det er mange slike apper å velge blant, men vi landet på Wifi Finder av Yurii Kobets som vår favoritt. Ikke bare er den oversiktelig, rask og tilbyr mange flere alternativer enn sine konkurrenter – den gir deg også info om nettverkene er åpne eller lukket, og i så fall brukernavn og passord på de lukkede nettverkene.

reiseguiden.no