Tips

TIPS: Januar – den heteste bookingmåneden

heteste tips

I januar – «årets trangeste måned» – er nordmenns reiseinteresse på topp. Det er i januar det bestilles aller flest reiser, etterfulgt av februar og august. Akkurat nå er det flest sol- og badereisemål som bestilles og Gran Canaria og Bangkok topper bestillingsstatistikkene. Tickets Sifo-undersøkelse viser at sol- og badereiser står høyest på vår ønskeliste i vinter (39 prosent), etterfulgt av storbyreiser og eventyrreiser. Også i sommer er ønsket om sol- og badereisemål størst.

I Tickets 18 butikker har det vært et ordentlig rush etter reiser i januar – og det er alt fra vinter- og sommerreiser til reiser neste jul og nyttår som lokker. Akkurat nå er Gran Canaria, etterfulgt av Bangkok og Mallorca, de reisemål som bestilles mest. Hele året sett under ett så er uke 2 og 3 de ukene der det er størst trykk på reisebestillingene, og januar totalt den største bookingmåneden. I januar 2017 økte bestillingene av reiser med 18 prosent sammenliknet med januar i fjor, viser Tickets ferske bookingstatistikk.

– Mange av oss treffer slekt og venner i løpet av julen og planlegger da sine reiser for det kommende året. Det gjør januar til den heteste bookingmåneden, etterfulgt av februar og august, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket Feriereiser

Desember er den måneden der antall bestillinger er lavest i antall. Men i desember i fjor økte bestillingene, blant annet takket være at flere var tidlig ute med å bestille sommerreisen.

Heteste tips

– Nordmenn har lært at det gjelder å være ute i god tid for å få de mest populære reisene og hotellene. Store leiligheter for barnefamilier, hotellrom med fine terrasser eller swim out-hotell, der man kan gå rette ut i bassenget fra sin egen terrasse, er det som går først. Den som er ute etter noe spesielt kan helt enkelt ikke vente for lenge med å bestille, sier Ellen Wolff Andresen

I følge Ticket Sifo-undersøkelse vil vi aller helst reise på sol- og badereiser i vinter (39 prosent), etterfulgt av storbyreise (26 prosent) og eventyrreise (8 prosent). Trenden at sol- og badereiser dominerer bestillingene er tydelige både i vinter- og sommerhalvåret.

– Det er vårt kalde klima som får oss til å lengte sørover. Nesten halvparten av alle nordmenn sier at sol og varme er den største grunnen til at de reiser utenlands i vinter. Også på sommeren vil mange sikre seg noen fine uker med garantert sol og sommer da man ikke stoler på det norske sommerværet,

Ellen Wolff Andresen.

Hit bestiller vi reiser i rekordmåneden januar!

 • 1.Gran Canaria (1)
 • 2.Bangkok (2)
 • 3.Mallorca (4)
 • 4.Amsterdam (ny)
 • 5.Kreta (3)
 • 6.London (6)
 • 7.Tenerife (5)
 • 8.Split (10)
 • 9.Alicante (7)
 • 10.Barcelona (ny)
  Kilde: Ticket Feriereiser, bestillinger gjort 1. – 31. Januar 2017 med avreiser i 2017. Tallet i paramtes viser fjorårets plassering. 

ticket.no