Flyselskap

Singapore Airlines har landet kjøp av nye fly hos Boeing

Singapore Airlines har landet en avtale om å kjøpe 39 fly fra flyfabrikanten Boeing, og er et tegn på at fremtiden ser noe lysere ut. Selskapet har allikevel store utfordringer.

De nye flyene, til en verdi av 13,8 milliarder amerikanske dollar basert på listeprisen til Boeing  – understøtter planer om videre vekst, og flåte modernisering gjennom det neste tiåret, sa SIA i en kunngjøring etter børsenes åpning i går.

Den forestående ordren på 20 B777-9s og 19 B787s kommer med en opsjon på ytterligere 12 fly. Leveringen er planlagt fra 2020.

Når selve avtalen blir iverksatt, vil dette være den største ordren selskapet har plassert siden mai 2013, da de annonserte en ordre til en verdi av 17 milliarder amerikanske dollar for en ordre på totalt 60 fly.

“Dagens ordre på wide-body maskiner gjør oss i stand til å fortsette å drive en moderne og drivstoffeffektiv flåte, som gir SIA konsernet ekspansjons muligheter for å sikre at vi beholder vår ledende posisjon i bransjen.”

Goh Choon Phong, CEO, Singapore Airlines.

SIA samarbeider tett med Changi Airport og kan tilby praktiske flytider og minimal ventetid, for å oppmuntre flere reisende til å benytte Singapore som transitt destinasjon.

Low-cost selskapene Scoot og Tigerair samarbeider også tett for å kunne tilby lignende alternativer.

At Singapore Airlines har landet sitt hos Boeing er en viktig seier for det Amerikanske selskapet, som er i hard konkurranse med Europeiske flyprodusenten Airbus hva gjelder fremtidige  fly-bestillinger.

En del fly i utestående ordre

I tillegg til 30 tidligere bestilt B787-10s, har SIA utestående ordrer med Airbus for fem A380-800s og 57 A350-900s.

Datterselskapet SilkAir har også en utestående ordre hos Boeing på  leveranser av 37 -B737 MAX 8s.

SIA kunngjøringen kommer kun to dager etter at det er rapportert om en 35,6 prosent nedgang i inntekter sammenlignet med fjoråret, selv om driftsresultatet økte med 1,7 prosent.

Strategic Aero Research konsulent Saj Ahmad tror at mange av nye flyene vil trolig erstatte flyselskapets aldrende A330 og A380 flåter samt av noen av sine tidlige B777-30ERs.

 

Singaporeairlines.com

%d bloggere liker dette: