Tips

Reiseråd: Bestill sommerferien nå!

Bestill sommerferien

Er du en av dem som ser frem til deilige dager på stranden i Spania, Hellas eller Kroatia til sommeren? I så fall bør du ikke ta noen sjanser. Erfaringen fra i fjor sier at det blir tidlig utsolgt – og dyrt.

Når så mange velger å avstå fra å reise til Tyrkia og Egypt til fordel for «tryggere» reisemål i Spania, Hellas og Kroatia skjer det uunngåelige: prisene presses opp og langt fra alle får den turen de ønsker seg. Det ble tilfellet sist sommer på Mallorca, Kreta og Rhodos. For det var ikke snakk om en liten økning i etterspørselen til disse populære reisemålene, det var en aldri så liten ferie-folkevandring. Og det var ikke bare nordmenn, svensker og dansker som forflyttet ferien hit, resten av Europa gjorde det samme, med tyskere og engelskmenn i spissen.

Det gjelder å planlegge i god tid

– Det kan føles feil å bestille sommerferien allerede nå, men det kan være lurt, sier Tarjei Aasheim, ansvarlig for turoperatører og samarbeidspartnere i restplass.no som er Nordens største reiseportal med over 20 millioner reisetilbud. Nå er det fortsatt mulig å få tak i gode tilbud til de populære reisemålene i Middelhavet, men vi ser at prisene hos aktørene i markedet endres daglig. Det samme gjør tilbudet av hoteller. Det blir ikke utsolgt på stund ennå men har du spesielle krav til beliggenhet og komfort bør du ikke vente lenge.

Bulgaria er sommerens billigste favoritt

Det er ikke bare Spania og Hellas som merker stigende etterspørsel.

– Bare i januar økte salget av pakketurer til Bulgaria med 62% sammenlignet med samme tid i fjor, bekrefter Thomas Engelstad, produktsjef i Solfaktor.

Prisnivået i Bulgaria er betraktelig lavere enn på de spanske og greske reisemålene. Ifølge den ferske ferieindeksen fra Forex bank er Bulgaria blant verdens billigste land å feriere i. Landet har en indeks på 32 mot Norge som har 100, hvilket betyr at kostnadsnivået er 68% lavere enn i Norge. Indeksen sammenligner en rekke produkter, bla. en natt på hotell, et restaurantbesøk, en taxitur, en kaffe og en halvliter øl. Se hele ferieindeksen fra Forex her.

– En annen overraskelse er Gran Canaria, sier Thomas Engelstad. Gran Canaria er først og fremst en populær vinterdestinasjon men i år ser det ut for at etterspørselen vil strekke seg utover sommeren. Til nå har vi solgt 15% flere reiser dit kommende sommer enn på samme tid i fjor og interessen er økende. På sommeren er det god plass på strendene der og det er enkelt å finne gode, familievennlige bosteder til rimelige priser, sier han.

Gjør prissammenligninger bestill sommerferien

– Mange turoperatører selger i prinsipp den samme reisen, men til store forskjeller i pris. Det er heller ikke sånn at den samme arrangøren alltid er den billigste eller dyreste. Det varierer mellom reisemål, dato og tilbud av hoteller. Finn ut hva du er ute etter og sjekk tilbudet hos flere, er rådet fra Tarjei Aasheim. Her er det penger å spare.

restplass.no

%d bloggere liker dette: