Tips

TIPS: Vi gir deg 10 gode grunner til å legge påskeferien til Kina

Kina

Lurer du på om du skal velge bort norsk påske for kinesiske opplevelser har vi en liste med, synes vi selv, overbevisende argumenter. Vi har mange turer til Kina med avreise i april, og det er fortsatt mulig å få plass på noen av dem. Vi utfordrer deg til å finne nok motargumenter for ikke å være med! Vi har også skrevet artikkelen om «Great Wall Marathon».

Hvorfor reise til Kina i påsken? 

1. Fordi det er vår i Kina

Nordkina ligger ca. en måned foran Norge, så når man lander i Kina blir du møtt av deilig vårvær. Hvorfor hale ut vinteren når du kan forlenge våren, spør nå vi!

2. Fordi du kan oppleve Kina med norsktalende, kinesisk reiseleder

Vår populære reiseleder Yue, som snakker flytende trøndersk er reiseleder på turen Eventyrlige Kina i påsken. Vi garanterer at du blir godt tatt vare på.

3. Fordi du kan ta med Kvikklunsj og spise den på Den kinesiske mur

Går du trappene i stedet for å ta taubanen, kan du krysse det av som en av påskens tindebestigelser (det er omtrent like bratt).

4. Fordi en skeiv, halvsmeltet snømann ikke kan måle seg med 7000 terrakottamenn

Vi flyr deg direkte til Xi’an og den imponerende terrakottahæren som har overlevd under bakken i over 2 000 år.

5. Fordi varm lunsj smaker bedre enn sammenklemt matpakke

På vårer turer får du deilig kinesisk mat til lunsj og middag. Det kinesiske kjøkken er stort og variert, med mange spennende smaker.

6. Fordi det er morsommere å seile på Huangpu-elva, Western Lake eller Li-elva enn å pusse båt

Det er flere sjanser for å komme seg på vannet med våre turer. Her ser du byer og landskap fra båtdekket, i avslappende ro og mak.

7. Fordi fjell er så mangt

I Yangshuo er fjellene formet som søte sukkertopper og dekket av frodig, grønn vegetasjon. I Longsheng er fjellene dekket av risterrasser. I stedet for hytteveggen kan du sitte i en solfylt courtyard og beundre utsikten.

8. Fordi bypåske også kan nytes i kinesiske storbyer

Ok, så er ikke kinesiske storbyer spesielt stille eller rolige i påskeuken, men det hadde jo vært kjedelig. Nei, her er det mennesker, morsomt kaos, liv og røre.

9. Fordi du tross alt kan lese påskekrim resten av året

Du rekker kanskje å lese litt på flyet, men du må nok belage deg på å lese boken ferdig hjemme. Når det er sagt, er det mange episoder fra den kinesiske historien som går utspekulert krim en høy gang.

10. Fordi du vil møte våren full av nye inntrykk og opplevelser

En tur til Kina setter spor, uansett hvor du drar, for kombinasjonen av severdigheter, storslagen natur, mennesker og sanseinntrykk rett og slett er uforglemmelig.