Flyselskap

Morselskapet til BA introduserer ny britisk langrutekonkurrent med selskapet Level

Level

Ett nytt flyselskap skal utfordre Norwegian på langrutene mellom Europa og Nord-Amerika. Level er IAGs nye satsingsområde i Low-cost segmentet.

British Airways-eier IAG har startet et nytt lavprisselskap som skal fly billig over Atlanterhavet. Det nyetablerte selskapet Level skal begynne  å fly over Atlanteren fra og med juni 2017, ifølge nyhetstjenesten Bloomberg. Dette betyr enda en langdistansekonkurrent for Norwegian.

Level-flåten skal bestå av over 30 fly, og skal frakte passasjerer mellom destinasjonene Barcelona og Los Angeles, Oakland, Buenos Aires, i tillegg til Punta Cana i den Dominikanske Republikk. Selskapet vil i første omgang benytte to Airbus A330 for å fly rutene med Iberias fly og kabinansatte.

Level også til Asia?

Det kan også bli aktuelt å opprette flyginger til Asia for det nye lavprisselskapet. Selskapet etablerer seg i Barcelona, hvor IAG eide Vueling holder til. Holdingselskapet IAG ble dannet i 2011, da British Airways og Iberia fusjonerte. IAG er i dag verdens sjette største flyselskapskonsern.

Norwegian-vekst

De siste årene har flere store flyselskaper opprettet lavprisselskaper innenfor langdistanseflyginger for å møte konkurransen fra Norwegian. Blant dem er Lufthansa og KLM. Førstnevnte tok utgangspunkt i det oppkjøpte lavprisselskapet Germanwings, da de skulle starte opp med sin lavprissatsing.

Norwegians trafikktall for februar viste at veksten i flyselskapet fortsetter. Les også om Norwegians passasjer nummer 4 millioner på langrutene.