Flyselskap

Ethiopian Airlines har åpnet rute til Avinor Oslo Lufthavn

Mandag den 27. mars 2017 ble Ethiopian Airlines det første afrikanske flyselskapet som fraktet passasjerer mellom Norge og det afrikanske kontinentet. Ethiopian Airlines er medlem av Star Alliance, og skal fly fem ganger i uken mellom Oslo og Addis Ababa.

Ruten mellom Oslo lufthavn og den etiopiske hovedstaden Addis Ababa vil bli fløyet fem ganger i uken med en 787-8 Dreamliner.

Vi er stolte av at Afrikas største flyselskap starter opp fem ganger i uken mellom Oslo lufthavn og Addis Ababa Bole International Airport (ADD). Vi er også veldig fornøyde med at investeringene som er gjort med å utvikle nye Oslo lufthavn nå gir oss synlige resultater.

Øyvind Hasaas, Administerende direktør i Avinor Oslo lufthavn

Forbinder Norge og Afrika
Han forteller at dialogen mellom Avinor og Ethiopian har vært god og dette har væt en rute begge parter har ønsket å få på plass.

– Nå har Norge fått en rute til den flyplassen i Afrika med best videreforbindelser til andre afrikanske byer og land. Det gir store muligheter både for norske turister og for norsk næringsliv og flyfrakt.

– Nordmenn reiser mest i verden per innbygger og det betyr selvfølgelig mye for Ethiopian. For nordmenn som vil oppleve det afrikanske kontinentet betyr etableringen av denne ruten at man kommer seg til et sentralt punkt i Afrika raskere og bedre enn noen gang.

Den norske ambassaden i Addis Ababa har også bidratt i prosessen, og de mener etableringen av denne ruten vil styrke det allerede gode forholdet mellom Etiopia og Norge.

Denne ruten er svært velkommen og vil bidra til å styrke det langvarige og gode forholdet som er mellom Etiopia og Norge. Jeg er helt sikker på at denne ruten vil skape nye muligheter.

Andreas Gaarder, Norges Ambassadør i Etiopia.

Star Alliance-medlem

Ettersom Ethiopian Airlines er Star Alliance-medlem vil forbindelsene på Oslo lufthavn være gode for reisende fra hele Norge. Som medlem av SAS Eurobonus opptjener du grunnpoeng på alle rutene med Ethiopian Airlines (ET).

Flyet fra Addis Ababa vil ankomme Oslo 07.20 hver dag med unntak av tirsdager og torsdager og ha avgangstid klokken 17.50.

 

Om Ethiopian Airlines

Ethiopian Airlines ble grunnlagt 21. desember 1945 og startet sine flyvninger det samme året som SAS, nemlig 1946. Selskapet flyr til 113 destinasjoner, i tillegg til 35 rene fraktdestinasjoner, med en flåte på 85 fly fordelt utover Airbus, Bombardier og Boeing med hovedvekt på sistnevnte. Til tross for sine mange år i luften flyr de nå under slagordet «The New Spirit of Africa».

Ethiopian ble medlem i Star Alliance i desember 2011.

%d bloggere liker dette: