Flyselskap

Først i verden med skiboks på fly – Widerøe har fått utviklet skibokser for selskapets nye regionale jetfly

skiboks

Som første flyselskap i verden har Widerøe fått utviklet spesialskibokser for selskapets nye regionale jetfly, Embraer E190-E2. Det for å sikre at folk i vårt langstrakte land enkelt skal kunne få med seg ski, surfbrett og kajakker dit ferden måtte bringe dem.

Catharina Solli, informasjonssjef i Widerøe, sier lanseringen av skibokser er et direkte resultat av kundenes etterspørsel.
– Veldig mange av våre kunder er aktive mennesker som ønsker å ta med seg sportsutstyr på reisen. Alle som har reist vet at det å få med seg utstyr til tider kan være en utfordring. Derfor har vi inngått et samarbeid med Skiguard for å gjøre denne type spesialbagasje enklere. Noe vi håper vil bidra til å gjøre oss til et enda mer attraktivt flyselskap, sier hun.

Trygg, enkel og stilfull transport

Kai Martin Bjerke, Markedssjef i Skiguard, sier selskapet har som misjon å hjelpe folk med trygg, enkel og stilfull transport for et fritt og aktivt liv.
– I over 30 år har det vært vår fanesak å føre folk ut i naturen for å dyrke deres lidenskap for livet. Med utviklingen av en skiboks for fly, tar vi dette et steg videre. Aldri før har det vært så enkelt og raskt å ta med utstyr på reisen, sier Bjerke.

Aerodynamisk design

Nordmenn er stilbevisste når det kommer til skibokser. Markedstrenden er lavtbyggende bokser som integreres i øvrig design til bilen, nå også til fly.
– Når det gjelder utviklingen av skibokser til fly er det helt andre hensyn å ivareta med tanke på luftmotstand, størrelse og vekt. Boksene er utviklet med en luftmotstandskoeffisient på 0,15, hvilket er halvparten av motstanden til en moderne bil. Noe som er avgjørende med tanke på flyets stabilitet og drivstofforbruk, sier Catharina Solli.

Skiboks utviklet i aluminium

De nye skiboksene er utviklet i aluminium med hjelp av miljøvennlig vannkraftenergi. Catharina Solli sier en av årsakene til at aluminium er valgt er at det i kontakt med luft dannes et tynt oksidasjonssikt på overflaten som forhindrer korrosjon.
– Aluminium veier omtrent en fjerdedel av stål og kobber, hvilket også gjør at materialet egner seg godt til bruk på skibokser for fly, forklarer hun.

Først i verden – igjen?

Widerøe er det første flyselskapet i verden til å operere den nye flytypen Embraer E-Jet E2. I desember signerte Widerøe kontakt med Embraer om levering av tre nye regionale jetfly med opsjon på ytterligere 12.
– Ved å være først ute i verden med neste generasjon miljøvennlige regionale fly tar vi en del av utfordringen luftfarten har med å bidra til en bærekraftig fremtid. At vi nå er først ute i verden med skibokser for fly, viser at vi også er et selskap som setter innovasjon og kundene i høysetet, avslutter Catharina Solli.