Flyselskap

Lufthansa har inngått samarbeidsavtale med Cathay Pacific

 

Lufthansa-gruppen fortsetter å inngå codeshare-samarbeid med selskaper utenfor Star Alliance. For Lufthansa er det tydeligvis ikke tilstrekkelig å samarbeide med de 27 andre selskapene i Star Alliance, den største av de tre globale luftfartsalliansene. Den tyske luftfarts giganten begynner virkelig å bygge bånd med selskaper utenfor Star Alliance. Selskapet har akkurat inngått en samarbeidsavtale med Cathay Pacific basert i Hong Kong.

Lufthansa-gruppen tok et stort skritt i riktig retning denne uken, når det er inngikk en omfattende code-share samarbeidsavtale med Cathay Pacific (CX). CX er et Hong Kong basert selskap og er et av medlemmene i oneworld-alliansen.
Samarbeidet skal omfatte codeshare for Lufthansa, Swiss og Austrian Airlines på Cathay Pacific flygninger mellom Hong Kong og Sydney, Melbourne og Cairns i Australia og Auckland i New Zealand. Omvendt, Cathay Pacific CX-kode være tilgjengelig på 14 av Lufthansa, Swiss og Austrians ruter til Europa.

Det er Lufthansas andre codeshare samarbeid med et medlem av  oneworld-alliansen. De hadde forut for dette allerede et samarbeid med det søramerikanske flyselskaps gruppen LATAM. Samtidig oppretter Lufthansa sin sjette codeshare-avtale i Asia, hvor de allerede har avtaler med Star Alliance medlemmene er ANA, Air China, Air India, Singapore Airlines og Thai Airways.

Avtalen med Cathay Pacific er i direkte konkurranse med Lufthansas eksisterende codeshare-samarbeid med Thai Airways og Singapore Airlines for trafikk til Australia og New Zealand.

Ny samarbeidsavtale med Cathay Pacific

Det er tredje gang i løpet av få måneder at Lufthansa inngår et partnerskap med et flyselskap som ikke-medlem av Star Alliance. I begynnelsen av februar signerte Lufthansa-gruppen en partnerskapsavtale med Abu Dhabi-baserte Etihad Airways. Avtalen omfatter både code-share avtaler og cateringtjenester og flyvedlikehold. Etihad Airways er utenfor alliansens samarbeid, men er svært aktive i å inngå codeshare-samarbeid krysser. Dermed har selskapet blant annet codeshare-samarbeid med Star Alliance medlemmer som SAS og Turkish Airlines, SkyTeam medlemmer som KLM og Air France og oneworld-medlem American Airlines.

Den 16. mars 2017, inngikk Lufthansa en code-share avtale med Air Astana fra Kasakhstan. Air Astana er ikke medlem i noen av de tre store alliansene. Lufthansa er ikke alene om å stadig søke partnerskap utenfor alliansene. Det samme gjelder også for Air France-KLM. Det fransk-nederlandske flyselskapet har blant annet inngått en omfattende samarbeidsavtale med Etihad Airways (Abu Dhabi, UAE).

Kilde: Pressemelding LH