Flyselskap

Emirates SkyCargo lanserer SkyFresh – tre løsninger for ferskvaretransport

Emirates SkyCargo

Emirates’ fraktdivisjon, Emirates SkyCargo lanserer SkyFresh. Tre løsninger for å ivareta ulike og optimale temperaturer for forskjellige typer ferskvarer. 

Emirates SkyFresh består av en moderne flåte med en rekke innovative kjølesystemer, blant annet den splitter nye Ventilated Cool Dolly. I tilleg til erfarne fraktmedarbeidere som sikrer at ferskvarer som frukt, grønnsaker, fisk, sjømat, kjøtt og blomster kommer fram i frisk tilstand til over 150 land over hele verden.

Som en viktig tilrettelegger for global handel med ferskvarer, fraktet Emirates SkyCargo nær 400.000 tonn ferskvarer på tvers av sitt globale nettverk i 2016. Dette inkluderte alle typer produkter som jordbær fra California, blomster fra Ecuador, kjøtt fra Australia, mangoer fra det indiske subkontinent, ost og vin fra Frankrike og ikke minst laks fra Norge.

 

– Ved å kombinere egne fraktfly med den enorme kapasiteten vår flåte av Boeing 777-passasjerfly tilbyr fra Dubai til store deler av verden, kan vi tilby rask levering med garantert ferske produkter. Norsk sjømat smaker derfor like godt, om ikke bedre, i Taiwan som i Oslo.

Terje Grue, landssjef i Emirates Norway.

SkyFresh – Løsninger for varer med forskjellig temperaturbehov

Emirates SkyFresh består av tre nivåer – Emirates SkyFresh, Emirates SkyFresh Breathe og Emirates SkyFresh Active, som tilbyr forskjellige kjølesystem for forskjellige typer ferskvarer.

Basisløsningen Emirates SkyFresh er rettet mot mer temperaturtolerante frukter og grønnsaker. Ved å tilby rask lasting og termisk beskyttelse ombord ved bruk av Emirates SkyCargo White Cover Blanket.

Emirates SkyFresh Breathe gir beskyttelse for temperaturfølsomme ferskvarer som friske blomster, ferdigkuttet frukt og grønnsaker og fersk fisk. Her inkluderer funksjoner som prioritert bakkehåndtering, samt bruk av nye Emirates SkyFresh Ventilated Cool Dolly.

SkyFresh Active vil tilby beskyttelse for ferskvarer som ikke tåler noen temperaturavvik, ved hjelp av spesialbeholdere under hele transporten.

Splitter nye SkyFresh Ventilated Cool Dolly

Emirates SkyFresh Ventilated Cool Dolly er Emirates SkyCargo nyeste innovative kjølesystem som bevarer ferskvarer som krever konstant sirkulasjon av frisk, kjølig luft. Ventilated Cool Dolly opprettholder ikke bare en konstant temperatur, men har også et ventilasjonssystem som gjør at den kan bringe inn frisk luft fra utsiden. Luften blir renset gjennom spesialtilpassede filtre, avkjølt og deretter sirkulert gjennom termobeholderen. Ventilated Cool Dolly består av aluminium og PU-isolerte paneler, og kan bære en vekt på opptil 16 tonn og passer ombord på en rekke flytyper, selvsagt i utnevnte fraktfly, men også i lasterommet til passasjerfly.

– Vi vet at det er slike unike transportløsninger som gjør Emirates SkyCargo til en foretrukken partner for store deler av den norske sjømatindustrien. Produsentene vil vite at deres verdifulle kvalitetsprodukter ikke forringes i løpet av transporten, sier Terje Grue.

Emirates SkyCargo driver en moderne flåte bestående av 259 bredbuksfly, inkludert 15 fraktfly hvor av 13 er Boeing 777-F og to er B747-400ERF.