Flyselskap

SAS starter ny direkterute mellom Oslo og Gotland

gotland

Den 24. juni åpner SAS en ny sommerrute mellom Oslo og Visby på Gotland. Ruten vil gå to ganger ukentlig frem til 12. august, og med det gis ferieglade nordmenn enklest mulige tilgang til den populære øya.

SAS vil være eneste selskap som flyr direkte mellom Oslo og Visby. Dette er en rute som skal betjenes med de nye Bombardier CRJ-900 flyene, og blir et supplement til de hyppige frekvensene som SAS daglig flyr mellom Stockholm og Visby.

– Gotland er et populært reisemål for alle skandinaver, så nå er vi glade for å kunne tilby våre reisende en effektiv direkterute til denne sjarmerende sommerperlen.

Eivind Roald, konserndirektør for den kommersielle virksomheten i SAS.

Gotland er Sveriges største øy. Hvor den pulserende byen Visby er  et naturlig sentrum. Middelalderbyen står oppført på UNESCOs verdensarvliste. De sentrumsnære strendene har gitt byen tilnavnet «Nordens St. Tropez». Gotland regnes dessuten som Sveriges mest solrike plass, og i kombinasjon med det asurblå vannet som omkranser øya, er det ikke rart at både svensker og turister strømmer til «Skandinavias Syden» i sommermånedene.

Gotland er populær om sommeren

– Gotland er en av Sveriges mest populære sommerdestinasjoner, så vi er utrolig glade for at SAS åpner en flyforbindelse som gjør det enkelt for norske gjester å oppleve den vakre øya, sier Thomas Johansson, landssjef i Visit Sweden Norge.

Johansson trekker frem de eksotiske raukområdene, kulturøya Fårö. Det er der den kjente filmskaperen Ingmar Berman bodde, surfestrendene, Kneippbyn med den originale Villa Villekulla fra filmene om Pippi Langstrømpe, og det rike tilbudet av gårdsbutikker og restauranter med mat laget på lokale råvarer som noen av høydepunktene.

I tillegg til at øya byr opp til slaraffenliv og late dager på hvite sandstrender, skjer det også mye moro her i høysesongen. Mellom 2.-9. juli i år er det blant annet duket for Almedalsveckan i Visby. Det er Sveriges største politiske møteplass og en yrende folkefest som har blitt arrangert i snart 50 år. Og fra 6.-13. august går festivalen Medeltidsveckan av stabelen, med 500 arrangementer og 40.000 besøkende.

SAS og SAS EuroBonus

Som medlem av SAS lojalitetsprogram SAS EuroBonus opptjener du verdifulle grunnpoeng på alle flyvninger med SAS.

Velger du å betale reisen med et SAS Eurobonus co-branded kredittkort, opptjener du også poeng på selve billettkjøpet. Vi anbefaler SAS EuroBonus Amex eller Shell Mastercard.