Credit cards

Monobank og Widerøe inngår kredittkort samarbeid

monobank

Flyselskapet Widerøe har i stor grad vært partner med SAS Eurobonus på lojalitetskort siden. Avhengig av om flyruten har vært en anbudsrute eller ordinær flyvning.  Vi kunne i for en tid tilbake lese følgende børsmelding på Netfonds sine nettsider.

Monobank har inngått avtale med Widerøe Flyveselskap AS om tilby kredittkort til Widerøes kunder. I 2015 reiste mer enn 2,8 millioner passasjerer med Widerøe. I tillegg til kortavtalen er det inngått avtale med SAS Eurobonus som vil gjøre at brukerne av kredittkortet vil opptjene Eurobonus-poeng på reiser og annen bruk av kortet.

«Avtalen med Widerøe og SAS EuroBonus styrker vår posisjon i markedet – helt i tråd med vekststrategien vi la før åpningen av Monobank for snart ett år siden. Vi øker nå vårt produktspekter og styrker relasjonen til kundene våre. Vi mener samarbeidet med Widerøe gjør kredittkortet veldig attraktivt og vi ser frem til å utvikle kortprogrammet sammen med et ambisiøst selskap som Widerøe og et lojalitets- og reiseprogram med så sterk posisjon som SAS EuroBonus. Dette partnertilbudet passer perfekt til Monobanks multikanalstrategi og vil styrke vår tilstedeværelse i Norge betydelig», sier banksjef Bent H. Gjendem i Monobank.

Avtalene med Widerøe og SAS EuroBonus er endelige, og lansering av kredittkortet er planlagt å skje i andre halvår 2017.

Fotomontasje Monobank og widerøe

Monobank

Monobank ble etablert siste halvår 2015 og fokuserer på forbruksfinansiering. Banken har vokst raskt og gikk med overskudd i 3. kvartal 2016. Med kredittkort som del av produktporteføljen utvider Monobank kundetilbudet innenfor et vekstsegment samtidig som utvidelsen gir både produkt- og kostnadssynergier.

Kredittkort produktet

Børsmeldingen er helt sikkert i tråd med kravene for slike meldinger. Men som forbruker eller kunde var meldingen veldig lite informativ. Det som er positivt er at det er «bevegelse» i markedet, og at nye produkter blir lansert. Det nevnes ingenting om opptjening som typisk kan være 10,15 eller 20 poeng for hver hundre-lapp omsatt på kortet. Vi får derfor smøre oss med tålmodighet, fordi WF-Mono kortet er ikke planlagt lansert før andre halvår 2017.