Flyselskap

Storsatsing i Argentina er siste melding fra Norwegian

 

flytillatelse storsatsing

Lavprisselskapet Norwegian planlegger å investere rundt 37 milliarder kroner på sin store Argentina-satsing i løpet av de neste fem til åtte årene. 

I løpet av få år skal Norwegian bygge opp et komplett rutenett i Argentina og Sør-Amerika. Dette inkluderer også langdistanseruter til både Europa og Nord-Amerika. Flyselskapet skal drive 146 ruter, som til sammen skal transportere inntil 18,2 millioner passasjerer årlig.

Det fremgår av en 680 sider lang presentasjon som Norwegian har sendt til de Argentinske luftfartsmyndighetene. Kilden er det argentinske mediet La Nacion. Det skriver danske check-in, på denne ellers stille Skjærtorsdag.

To baser i Argentina

– Vi kan bekrefte at vi har søkt om en driftstillatelse (AOC) i Argentina og i den forbindelse har vi skissert fremtidige muligheter for flyvninger og hva dette vil kunne medføre av positive ringvirkninger i Sør-Amerika. Vi er fortsatt i planleggingsfasen og godkjennelser fra myndighetene er avgjørende for å kunne sette i gang, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til DN.

Argentina blir vertsnasjon til to nye Norwegian baser. En i Buenos Aires (EZE) og en i Cordoba (COR).

Skal ha 70 fly på fire baser

Hvor mye Norwegian vil investere i Argentina har så langt vært noe usikkert. Det siste som har vært kjent er at flyselskapet skal ha to baser i Argentina. Én i Buenos Aires og én i Cordoba.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos fortalte til TDN Finans i starten av april at selskapet vil starte med flyvninger fra Argentina til Europa i løpet av året.

%d bloggere liker dette: