Flyselskap

SAS ønsker å ha flere ansatte over på deltid

SAS vil spare penger ved å få ansatte til å jobbe deltid om vinteren, mens en større del av innsatsen legges i de travle sommermånedene. Flyselskapet SAS vil ha større fleksibilitet i arbeidsstyrken.

SAS vil ha flere ansatte over på deltid i vintersesongen for å bli mer fleksible, skriver det danske bransjenettstedet check-in.dk

SAS sliter tungt for tiden og tapte 700 millioner svenske kroner i første kvartal av regnskapsåret 2017.

Flyselskapet er sterkt utfordret av lavprisselskapene Norwegian og Ryanair, som har mye lavere enhets kostnader enn dem. Dette har ledelsen tenkt å gjøre noe med.Før sommeren vil SAS ledelsen legge frem sin nye spare- og strategiplan på bordet, for å kunne redusere kostnadsgapet til konkurrentene.

Spare- og strategiplanen, som har fått navnet «In-Shape», inneholder flere hundre konkrete innsparingsforslag, skriver danske Check-in.

Ha flere ansatte på deltid om vinteren – ett av mange forslag

Ifølge nettstedet er ett av forslagene at SAS vil ha større fleksibilitet blant de ansatte, og derfor vil forsøke å få noen medarbeidergrupper til å jobbe fulltid på sommeren og deltid i vinterhalvåret.

Målet med strategiplanen In-Shape er å kutte kostnadsgapet mellom SAS og lavprisselskapene Norwegian og Ryanair.

I siste regnskapsmessige kvartal hadde SAS i gjennomsnitt 10.538 heltidsansatte. Det er ikke kjent hvor mange av disse SAS ser for seg skal over på deltid om vinteren fremover. I løpet av den siste rapporterte tolvmånedersperioden fra januar 2016 til januar 2017 ble antall heltidsansatte i SAS ifølge Check-in redusert fra i gjennomsnitt 11.150 til 10.611.

Foto: © SAS Media

Kilde: Check-in.dk