Flyselskap

Ingen United Airlines-ansatte får sparken etter skandale

UA3411 Ingen United airlines

United Airlines-sjef Óscar Muñoz gjør det klart at ingen United Airlines ansatte vil bli sparket etter oppstyret over at en passasjer ble dratt av et overbooket fly. 

Muñoz, som tidligere har fått hard kritikk for håndteringen av saken, sier at han tar det fulle ansvaret «for å gjøre dette godt igjen». Han sier at selskapet regner med å være ferdig med sin gransking av reglene for overbookinger senere denne måneden.

Kritikken har haglet mot United Airlines i sosiale medier etter behandlingen av 69 år gamle David Dao. Ifølge Daos advokat endte flypassasjeren opp med brukket nese, hjernerystelse og mistet to tenner etter basketaket som oppsto da sikkerhetspersonell kastet ham av flyet.

Ingen United Airlines ansatte fjernes

En sikkerhetsansatt ved flyplassen er suspendert etter hendelsen. Likevel står Muñoz fast ved at de som håndterte saken for flyselskapet beholder jobben. Det inkluderer toppsjefen selv, som viser til at han fortsatt har styrets støtte.

–Det var en systemsvikt over flere områder. Det har ikke blitt vurdert å sparke noen ansatte, sier han.

United Airlines-aksjene hadde tirsdag falt 4,4 prosent etter episoden som skjedde 9. april.

Muñoz sier imidlertid at det er for tidlig å si om billettsalget har falt som følge av hendelsen.

Dette er saken:

United Airlines UA3411 ble søndag 9 april 2017 på ruten fra Chicago O’Hare (ORD) til Louisville Standiford, Kentucky (SDF) ble fløyet av Republic Airways. Det var den nest siste United ruten denne dagen. American Airlines hadde også en senere avgang, og forbindelse via andre flyplasser.
Etter at alle passasjerene hadde gått ombord, besluttet United (Republic Airways) at fire seter skulle brukes til passiv transfer av en flybesetning som skulle fly ut fra Louisville mandag morgen.
United (Republic Airways) prøvde å finne fire frivillige til å frivllig gi bort sine seter mot en kompensasjon på USD 800 dollar tilsvarende NOK 6000. Flyselskapet valgte å ikke tilby USD 1 350 dollar (NOK 10 000 ). Som har vært praksis i andre situasjoner.
Ingen frivillige meldte seg, og United (Republic Airways) besluttet å velge ut fire passasjerer som måtte gå av flyet.
En av de fire passasjerer nektet å forlate flyet, og sikkerhetsvakter fra Chicago Aviation Security ble kalt inn for å få mannen til å forlate flyet – med makt om nødvendig.
Passasjeren ble dratt gjennom midtgangen og fikk påvist en lettere hjernerystelse, brukket nese, en flenge i leppa, og fikk samtidig to tenner slått løs.
En talsmann for United hevder at flyet var utsolgt, men ikke overbooket

Kilde: NTB