Flyselskap

Singapore Airlines A380 – New First Suites Class

New First Suites Class

Singapore Airlines (SIA) har bestemt seg for å oppgradere kabinen på sine fem nye Airbus A380. Dette er maskiner som er på fast ordre fra Airbus med levering i andre halvår 2017. Det har tidligere vært spekulert i om Airbus A380 var på vei ut av SIA flåten, da selskapet i september valgte å ikke forlenge leasing avtalen.

Det var under leveranseseremonien av Airbus fly nr. 10 000, at toppsjefen i det Singapore baserte selskapet informerte pressen om dette. Goh ønsket på dette tidspunktet ikke å gi flere detaljer om A380 kabin oppgraderingene, men sa at selskapet fortsatt har stor tillit til Airbus A380, spesielt på ruter med høy etterspørsel, og flyplasser med slot-restriksjoner.

«Dette flyet bidratt til å utvikle Singapore som hub».

Mr Goh Choon Phong, Chief Executive Officer, Singapore Airlines

Lekkasjer om New First Suites Class

New First Suites Class
A380 Suites Class  © Singapore Airlines

På dagens Airbus A380 er det installert totalt 12 First Suites, eller Suites Class som Singapore har valgt å navngi sitt produkt. Disse er plassert på superjumboens nedre dekk eller første etasje om man vil. Hver passasjer har rett og slett en egen kabin-i-kabinen.

Det har allerede en stund vært kjent at antallet Suites i Suites Class vil bli redusert, som følge av redusert etterspørsel i markedet.

På en test-side hos Singapore Airlines dukket dette setekartet opp for noen dager siden. Her kan man lese at Suite Class eller Første klasse vil bli flyttet til andre etasje, og at antallet blir redusert til seks suits.

New First Suites Class
Skjermdump fra Singapore Airlines – testserver

Bekrefter 2 spekulasjoner

Ved reduksjonen fra 12 til 6 suites vil kapasiteten halveres. Den øvre etasjen vil i henhold til det publiserte setekartet bety at hele etasjen forbeholdes selskapets dyreste billetter. Det blir 6 suites og totalt 76 seter i ulike Business kabiner.

Det lekkede setekartet kan bety at Singapore Airlines nye Airbus A380 førsteklasses kabin vil bestå av seks av de luxe suiter på rekke og rad som hos Gulf konkurrenten Etihad.

Videre støttes dette ved at vinduene på modellene under er endret. Bildet til høyere viser den første av de fem A380 under produksjon, og ventes satt inn på ruten mellom Singapore og Sydney. Det er også bekreftet at SIA også vil installere dusj for passasjerer i selskapets “høyeste” serviceklasse.