Flyselskap

SAS får israelsk pengestøtte

pengestøtte

SAS er ett av flere flyselskaper som får økonomisk støtte fra Israel for en direkterute til landet. Israels mål er lokke til seg flere turister.

SAS hadde tidligere direkterute mellom København til Tel Aviv, men kuttet ruten i 2015 på grunn av mannskapsmangel, manglende inntjening i et tøft marked og det selskapet betegnet som en ustabil situasjon i regionen.

Fra høsten setter imidlertid SAS opp en ny ukentlig direkterute til turistbyen Eilat ved Akababukta helt sør i landet. Denne gang fra Stockholm, skriver avisen Dagen.

Ifølge The Jerusalem Post kom avtalen i havn etter lange forhandlinger med det israelske turistdepartementet. Departementet bidrar med 45 euro per passasjer og Eilats hotellforening med 15. Totalt støttes SAS med om lag 550 kroner per passasjer som flyr til Israel.

Pengestøtte også til Ryanair og Wizz

Turistdepartementet har også gått inn med pengestøtte til Ryanair og Wizz Airs direkteruter til Tel Aviv.

– Vi har satt som mål å få nye direkteruter til Israel og vi ser nå stadig flere flyselskaper som flyr til Israel og tar med seg rekordmange turister, sier turistminister Yariv Levin.

Ny rute til Eilat

Det skandinaviske flyselskapet SAS skriver i en pressemelding at de vil åpne en ny rute mellom Stockholm og kystbyen Eilat i Israel fra og med vintersesongen 2017. Tidligere hadde SAS ruter fra Stockholm og København til Tel Aviv, men de ble lagt ned i 2015. De siste årene har ikke flyselskapet hatt noen ruter mellom Israel og Skandinavia. Flyet vil gå til Eilat hver lørdag fra 28. oktober til 24. mars.