Flyselskap

KLM lanserer direkterute til San Jose – Costa Rica

 

KLM skal lansere en ny non-stop rute mellom Amsterdam og San José, Costa Rica fra slutten av oktober.

Flyselskapet tilbyr for tiden en one-stop-tjeneste til Costa Ricas hovedstad via Panama. Panama-San José-strekket flys av Copa Airlines gjennom en codeshare-avtale, men KLM sier at “Den økende interessen for det europeiske markedet til dette vakre landet har overbevist oss om å starte en direkte flytur til San José “.

Ruten blir fløyet på tirsdager og fredager, med avreise fra Amsterdam Schiphol  klokken 15:25, og ankommer til San José i 20:05. Returen vil forlate Costa Ricas hovedstad klokken 22:05, og lander i Amsterdam 15:10 dagen etter.

KLM flyr til Oslo, Sandefjord, Kristiansand, Stavanger, Bergen Ålesund og Trondheim i Norge.

Dreamliner til Costa Rica

Ruten vil bli betjent av KLMs B787-9 Dreamliner-fly, innredet med 30 World Business Class-seter, 219 i økonomi og 45 i Economy Comfort.

“Den nye ruten vil ikke bare legge til rette for å besøke landet vårt, men takket være KLMs globale nettverk, vil denne ruten serve som en gateway til Costa Rica ved å åpne dørene til turister fra hele Europa.

“Dette vil sikkert styrke turismen i vårt land, og generere fordeler til de mer enn 600.000 personer som jobber direkte og indirekte i denne aktiviteten, og til de samfunn som finner turisme muligheten til å vokse.”

Om Costa Rica

Republikken Costa Rica, er et land i Mellom-Amerika. Landet grenser til Nicaragua i nord og Panama i sør. Øst for landet ligger Det karibiske hav, og i vest ligger Stillehavet. Hovedstaden er San José, som befinner seg midt i landet. Landet har i overkant av 4,5 millioner innbyggere (2011), og et areal på 51 100 km².

Costa Rica ble i 1949 det første landet i verden til å avvikle militærvesenet. Landet har i dag et stabilt demokrati, og er det eldste demokratiet i Latin-Amerika. Det har alltid vært blant de latinamerikanske landa med høyest HDI, og er per 2012 rangert som nummer 62 i verden.

Landet har et svært rikt biologisk mangfold, og rundt en fjerdedel av landets areal er vernede områder, noe som er en større andel enn i noe annet land i verden. I 2007 offentliggjorde regjeringen planer om å bli verdens første karbonnøytrale land innen 2021. New Economics Foundation rangerte Costa Rica først i verden på sin Happy Planet Index i 2009 og 2012, og som verdens grønneste land i 2009. Det har blitt et populært turistmål, og turistnæringen er en av landets viktigste inntektskilder.

De viktigste eksportvarene er kaffe og bananer, fulgt av kakao, sukker, storfekjøtt og ananas.

%d bloggere liker dette: