Flyselskap

Reis til fjerne østen med Cathay Pacific

Cathay Pacific reis til fjerne

Vi publiserte for cirka tre uker siden artikkelen om at Lufthansa og Cathay Pacific har inngått en samarbeidsavtale om ruter til Østen og Australia. I dag kan vi bringe det første tilbudet som er omfattet av samarbeidet.

På hjemmesiden til Cathay Pacific har vi funnet følgende tilbud som må bestilles innen søndag 30. april 2017.

Cathay Pacific reis til fjerne
Utsnitt fra Cathay Pacific hjemmeside

Reis til fjerne østen via Star Alliance

Tilbudet gjelder utvalgte destinasjoner i Østen, og priser til Manila ned mot NOK 4,300 er av det bedre vi har sett. Selskapet trafikkerer i øyeblikket ikke noen av de skandinaviske byene, og tidligere har Cathay Pacifics tilbud fra Norge vært litt begrenset på grunn av tilslutningsreise. Etter at den nye avtalen med Lufthansa ble inngått, er mulighetene fra Norge vesentlig forbedret. Cathay Pacific trafikkerer nemlig Star Alliance destinasjonene Zürich, Düsseldorf og Frankfurt.

reis til fjerne

Hvordan bestille tilbudet?

Vi har laget en test-booking på selskapets hjemmeside. Tilbudet som er skissert over er gyldig fra dags dato til 30. november 2017. Det er utreise restriksjoner i tidsrommet 30. juni til 18. august, og må bestilles innen 30. april 2017. Reisen vi fant er rutet fra Oslo via Frankfurt til Hong Kong, og deretter videre til Manila.

Skjermdump fra Cathay Pacific hjemmeside torsdag 27 april 2017

Prisene vi har funnet er med utreise i slutten av august og hjemreise etter ca. 30 dager.

Om flyselskapet Cathay Pacific

Cathay Pacific (CX) er medlem av Oneworld-alliansen. Cathay er et flyselskap med hovedsete i Hongkong. Hovedbasen er Hongkongs internasjonale flyplass Chek Lap Kok. Navnet er avledet av et gammelt navn for Kina (Cathay), og grunnleggerens visjon om en gang å kunne fly over Stillehavet.

Cathay har vokst fra en beskjeden start til ett av verdens største flyselskaper. Det ble stiftet den 24. september 1946 av den australske flyveren Sydney H. de Kantzow og den tidligere amerikanske militærpiloten Roy C. Farrell. Opprinnelig drev det flyfrakt med to DC-3-maskiner, og etter hvert kom passasjerbefordring til. Det ble opprettet frakt- og passasjerruter fra Hongkong til Shanghai, og kort tid etter også til Manila, Bangkok, Singapore og Sydney.

Cathay Pacific hadde i 2015 flyvninger til mer enn 180 byer på fem kontinenter. Cathay Pacific inngikk i april 2017 en samarbeidsavtale med tyske Lufthansa.