Flyselskap

Britisk par kastet av fly etter krangel om First class seter

 

Britisk par

Et britisk par på vei fra London til Jamaica med British Airways måtte gå av flyet på en militærbase i Portugal etter å ha krevd å få sitte på første klasse.

En talsmann på militærbasen bekrefter hendelsen onsdag overfor AFP.

– Piloten besluttet å lande i Lajes, på øye Terceira på grunn av en krangel mellom kabinpersonalet og et par som ville overføres fra økonomiseter til første klasse.

Britisk par

 

Britisk par tatt inn til avhør

Det britiske paret, som filmet hele episoden på mobiltelefon, skal holdes på Terceira og avhøres av politi. British Airways’ boeing 777 dro fra London sent onsdag til Jamaicas hovedstad Kingston.

Om British Airways

British Airways er Storbritannias største flyselskap, og et av de største i Europa. Det er det flyselskapet som har flest flyvninger mellom det europeiske og amerikanske kontinent. British Airways opererer også flygninger i Norge, med ruter fra Oslo lufthavn, Gardermoen, og Bergen lufthavn, Flesland til London Heathrow lufthavn.

British Airways ble dannet i 1935 etter en fusjon av tre mindre flyselskaper. I 1939 ble det nasjonalisert sammen med et annet britisk flyselskap, «Imperial Airways», under navnet «British Overseas Airways Corporation (BOAC)». Det sto som navnet antyder, kun for flyvninger til oversjøiske destinasjoner.British European Airways (BEA) stod for trafikken innenlands og i Europa. De to selskaper ble ikke slått sammen før 1972, og ble da gitt navnet British Airways. Selskapet ble privatisert i 1987.

1976 tok British Airways og Air France som de to første og eneste selskaper i bruk overlydsflyet Concorde. Flyene var i bruk til 23. oktober 2003. De ble tatt ut av bruk fordi vedlikeholdskostnadene ble for store til at selskapene av bare prestisjehensyn kunne forsvare driften.