Flyselskap

Reis til California med Air France for NOK 3,300


California med Air France
Dersom du ikke trenger lang betenkningstid, kan du reise til enten Golden-gate bridge i San Francisco eller bli oppdaget i Hollywood for rett over NOK 3000. Air France har en kampanje på de to byene som ender i morgen mandag 01-mai-2017. Reis til California med Air France.

California med Air France

 

California med Air France

California med Air France – liten skrift

  • Kjøpsperiode: fram til 1. mai 2017
  • Bookingklasse: VLP74NO
  • Voksenpris
  • Minimum opphold: 6 dager eller en lørdag kveld
  • Maksimum opphold: 3 måneder
  • Utreise: Fra 23. august 2017  til 30. november 2017

Om Air France

Air France er et fransk flyselskap med hovedkontor i Paris. Selskapet er et datterselskap av Air France-KLM-gruppen. Selskapet flyr både innenriks og utenlands passasjerflyvninger og fraktruter til 185 destinasjoner i 83 land. Selskapets hovedbaser er på Orly lufthavn og Charles de Gaulle internasjonale lufthavn, begge i Paris, med en mindre base på Saint-Exupéry internasjonale lufthavn i Lyon.

Air France opererer også flygninger i Norge, med ruter fra Oslo lufthavn, Gardermoen til Charles de Gaulle internasjonale lufthavn utenfor Paris.

Air France ble stiftet i 1933 etter en fusjon av flere mindre franske flyselskaper. Selskapet startet ruter til flere europeiske land, samt til de franske kolonier. Under andre verdenskrig flyttet selskapet sine aktiviteter til Casablanca i Marokko. Etter krigen ble selskapet omgjort til et statlig foretak, og den dag i dag eier den franske stat en stor andel i selskapet, selv om staten har solgt seg delvis ut av selskapet i de senere år.

I 1976 begynte selskapet sammen med British Airways flygninger med Concorde-flyet, en flytype de to selskapene fikk lov til at kjøpe for kun £1/stk etter at en lang rekke andre selskaper annullerte sine ordre. Ruten Paris-New York tok 3 timer og 20 minutter med det nye supersoniske flyet. Flygning med Concorde stoppet i 2003, etter at en ulykke ved avgang fra Paris, hvor samtlige om bord døde, fikk omkostningene til å stige, samtidig med at antallet passasjerer falt ytterligere etter terrorangrepene 11. september 2001.

Air France fusjonerte med det nederlandske flyselskapet KLM mai 2004, noe som resulterte i selskapet Air France-KLM. Air France-KLM er verdens største flyselskap etter omsetning, og det tredje største i verden (størst i Europa) etter antall passasjer-kilometer.

Air France-KLM er en del av SkyTeam-alliansen sammen med Aeroflot, Delta Air Lines, Aeroméxico, Korean Air, Czech Airlines, og Alitalia. Både Air France og KLM flyr under deres egne navn.

Kilde: Air France / WIKI