Flyselskap

Introduksjon til Belgias – Brussels Airlines

Introduksjon til

Brussels Airlines er Belgias nasjonale flyselskap, og har base ved Brussel lufthavn, Belgia. Selskapet er medlem av IATA, Star Alliance og Association of European Airlines. (AEA). Brussels Airlines har daglig flyvninger til Norge, med ruter fra Oslo lufthavn, Gardermoen til Brussel lufthavn.

Brussels Airlines ble til gjennom fusjonen mellom SN Brussels Airlines (SNBA) og Virgin Express. Den 12. april 2005 signerte SN Airholding, selskapet bak SNBA, en avtale med Richard Branson som ga selskapet kontroll over Virgin Express. Den 31. mars 2006 kunngjorde SNBA og Virgin Express at de fusjonerte, og blir til ett selskap, og den 7. november 2006 kunngjorde de det nye navnet, Brussels Airlines, på en pressekonferanse ved Brussel lufthavn. Brussels Airlines startet sine flyvninger 25. mars 2007.

I løpet av 2008 og 2009 ble selskapet kjøpt opp av Lufthansa. Brussels Airlines har derved også sluttet seg til samarbeidet i Star Alliance.

Brussels Airlines har et rutenett som dekker de fleste større byene i Europa. Selskapet har også et utstrakt rutenett til mange destinasjoner i Afrika.

Etter oppkjøpet

Den 28. september 2016 kunngjorde Styret i Lufthansa at flyselskapet ville benytte muligheten sin til å erverve seg de resterende 55% av Brussels Airlines morselskap, SN Airholding.

I mars 2017 annonserte morselskapet Thomas Cook å selge sin belgiske virksomhet til tyske Lufthansa. Derfor blir Thomas Cook Airlines Belgium stengt i november 2017 med to fly og alle trafikkrettigheter blir overlevert til Brussels Airlines.