Flyselskap

Singapore Airlines tar en ordentlig jafs av det nordiske markedet

Vi har tidligere publisert artikkelen om Singapore Airlines ekspansjon, ved opprettelsen av ruten fra Stockholm Arlanda. Ruten starter allerede tirsdag 30. mai 2017, og selskapet dobler med dette antallet avganger fra Skandinavia. Totalt økes kapasiteten mellom Norden og Singapore med 1 265 seter på ukentlig basis. En god nyhet kommer sjeldent alene. På selveste grunnlovsdagen, tikket meldingen om equipment change på selskapets avgang fra København.

Fra den 29. oktober 2017 setter Singapore Airlines inn en større flymaskin på direkteruten mellom Singapore og København. Flyet vil være en Boeing 777-300ER, og kommer som en 4-klasse konfigurasjon.

Service klasse Ny B777-300ER Dagens B777-200ER Produkt
First 4 Open suites with 180 degree recline
Business 48 26 Flat bed seats with 180 degree recline
Premium Economy 28 Recliner seats
Economy 184 245 Standard seats
Totalt antal seter 264 271

Totalt sett ser dette ut som en reduksjon i antall tilbudte seter per avgang og per uke. Men den observante leser, ser at vi vil stifte bekjentskap med to helt nye produkter på ruten mellom Singapore og København. Selskapet går litt mot strømmen og blir med dette det eneste flyselskapet med ruter fra København som flyr med et “full-blods” First Class produkt. I tillegg vil den nye maskinen på ruten inneholde det meget populære, og voksende konseptet Premium Economy klasse. Det kan tyde på at betalingsvilligheten i Norden er vesentlig bedre enn antatt. Det er verdt å merke seg at reisetiden fra Singapore til København er estimert til 12:35. Komforten er i mine øyne verdt hver krone.

Med den markante kapasitetsøkningen på det Nordiske markedet går Singapore Airlines virkelig inn i konkurranse med rivalene fra den Persiske bukten (Emirates, Etihad og Qatar Airways). Singapore Airlines har et stort og godt rutenettverk i Asia, og til Australia og New Zealand.

Singapore Airlines – First Class seat ombord på B777-300ER som settes inn på det nordiske markedet i oktober 2017.

Singapore Airlines First Class fra det Nordiske markedet

Tygg litt på navnet. Den ultimate luksus vil mange kalle det. Å fly førsteklasse er nær det ultimate man kan oppleve i luften. Produktet som Singapore Airlines tilbyr er også blant de beste på markedet. Flyet vil ha totalt 4 åpne suiter i First Class. Disse er plassert helt i front av flyet, og er allerede lagt klart i reservasjonssystemet. Herligheten koster i skrivende stund ca. TDKK 53 for en returreise mellom København og verdens metropolen Singapore.

Setekart Singapore Airlines B777-300ER – 4 klasse versjon. www.seatguru.com

 

Singapore Airlines – Premium Economy B777-300ER. PEY.

Nå også med Premium Economy

Som sett på kabinlayouten, er det også mulig å kjøpe billetter til Premium Economy. Så dette er definitivt en oppgradering av ruten og noe som jeg tror mange vil benytte seg av.

Book the Cook

Du kan lese mer om Singapore Airlines og deres førsteklasse her. Der kan du også forhåndsbestille menyen du ønsker å spise på reisen. Book the Cook har ikke tidligere vært tilgjengelig på flyvninger fra Kastrup, men med inntoget av First Class må nok kokkene ved flykjøkkenet bokstavelig talt ta skjeen i en annen hånd.

Singapore Airlines = Star Alliance

Allerede i år 2000 meldte Singapore Airlines seg inn i Star Alliance. Det betyr at medlemmer av SAS Eurobonus opptjener grunnpoeng ved flyvninger med Singapore Airlines. SQs eget lojalitetsprogram heter SilverKris.

Vi har tidligere publisert artikkelen som gir deg Star Alliance Gold card ++ med en enkelt tur med Singapore Airlines.

%d bloggere liker dette: