Flyselskap

Singapore Airlines: Luksus-nyhet i luften

Luksus-nyhet i luften

Syv retter servert på Wedgewood porselen akkompagnert av chamapgne fra Dom Perignon er ikke hverdagskost i flyverdenen. Nå tar verdens mest prisbelønte selskap flyreisen til et nytt nivå med lanseringen av sin berømte First Class direkte fra København til Singapore. Med fire klasser å velge mellom, og kun 264 seter om bord vil Singapore Airlines´ oppgraderte Boeing 777-300 overgå alt som per i dag finnes innen flykomfort ut fra Skandinavia.

– Vi er stolte over å kunne tilby First Class på vår raskeste og mest populære rute til Singapore – nemlig ut fra København.

Henrik Hanevold, salgssjef for Singapore Airlines i Norge.

Og passasjerene på førsteklasse får en reise helt utenom det vanlige, med blant annet et syv-retters måltid servert på Wedgewood-porselen og drikkevarer fra øverste hylle. Singapore Airlines er det eneste flyselskapet i verden som tilbyr både Dom Perignon og Krug Champagne i førsteklasse. Passasjerene får selvfølgelig også pysj, tøfler og et elegant kit fra italienske Salvatore Ferragamo før de legger seg i sin nesten 90 cm brede seng, den bredeste enkeltsengen i noen første klasse.

 

Luksus i luften

Bransjens romsligste seter

Ikke bare er setene brede i First Class – de er også bransjens bredeste i business med sine 71 centimeter.  I det hele tatt er det både mer plass og komfort om bord på Singapore Airlines nye B777-300ER enn på andre tilsvarende fly hos andre selskap. Flyet har kun 264 seter – eller nærmere 25 prosent færre seter enn andre flyselskap har med tilsvarende flytype.

– Det lave seteantallet gir meget god komfort i alle klasser – også for de som velger å fly økonomi, forteller Hanevold.

Hanevold opplever at stadig flere nordmenn får øynene opp for Singapore Airlines sin unike komfort og kvalitet. – Når nordmenn man skal fly langt så er de langt mer bevisste på hvem de velger som flyselskap enn når de for eksempel skal på en helgetur til Paris. Vi ser også at stadig flere nordmenn som skal på ferie oppgraderer seg når de skal reise lengre.

Populær rute blant nordmenn

Halvparten av alle business-setene om bord på den populære København-flighten er fylt med nordmenn, ikke unaturlig med tanke på alle de norske virksomhetene i Singapore mener Hanevold. – Men ruten er også meget populær blant norske feriereisende som skal videre til for eksempel Bali, Vietnam, Australia eller New Zealand. Med det nye og større flyet introduseres også mellomklassen Premium Economy på ruten fra København. – Premium Economy har slått godt an, og er først og fremst etterspurt blant passasjerer som ønsker oppgradert komfort men til en lavere pris enn Business Class. For eksempel koster det fra rundt fem tusen kroner å oppgradere seg tur retur Australia, og det vil jeg absolutt si er vel anvendte penger.

singapore airlines har landet code-share avtale luksus i luften

Airbus A350-XWB settes inn i trafikk mellom Arlanda og Singapore 30 mai 2017.

Dobler kapasiteten fra Skandinavia

Ombord på den nye flyet av typen Boeing 777-300ER vil Singapore Airline tilby sine beste og nyeste seter i alle klasser. I tillegg til til internett-tilgang og sitt prisbelønte servicekonsept. Setene i First Class er designet av annerkjente BMW Dreamworks med et stilrent og stramt design som gir assosiasjoner til raske og eksklusive biler. Oppgraderingen av ruten København-Singapore skjer bare kort tid etter lanseringen av den nye ruten Stockholm-Singapore, og selskapet får dermed ti ukentlige avganger fra Skandinavia til Singapore. Fra Norge kan man fly med Singapore Airlines til Singapore via København, Stockholm, London, Frankfurt, München, Amsterdam og Paris.

Den nye versjonen av Boeing 777-300ER fra København til Singapore får fire seter i First Class, 48 seter i Business Class, 28 seter i Premium Economy og 184 seter i Economy. Første fly går 31. oktober 2017.