Article

Test: BOSE QuietComfort 35

BOSE QUIETCOMFORT

Vi nordmenn er stadig blitt gladere i å høre musikk mens vi er på farten. Til- og fra jobb er det veldig mange mennesker med head-sett, du behøver ikke lenger være fjortis eller rap-artist. En av de mest populære hodetelefonene er Bose QuietComfort 35. 

Produktet har en meget god støykansellering – i tillegg til at de er komfortable å ha på seg over tid. Lyden er god, og dette gjør head-settet til en komplett pakke for deg som er mye på farten. Medbragte hodetelefoner eller head-set er et «must» på flygninger over 1 1/2 time. Kanskje noe nå som feriepengene er rett rundt hjørnet?

Samtidig som Apple introduserte Iphone7  uten jack-plugg, har Bose vært forutseende og designet et ny modell. Den nye modellen har fått navnet QuietComfort 35, og jeg har testet denne over en periode fra januar til april. Hodetelefonen har arvet mye fra dagens populære QC25-modell, men har i tillegg nå blitt oppladbar – og ikke minst trådløse. I skrivende stund ligger dette head-settet til rett under fire tusen kroner, altså betaler du rundt en tusenlapp ekstra for å slippe ledningen.

Det er ingen store overraskelser i esken. Designet til QC35 er omtrent identisk med lillebror QC25, og eksemplaret jeg sitter her med såkalt sort. Jeg har hatt hvite QC25 og jeg ser ulempen med dette. QC35 kommer i sort eller sølv. Den største forskjellen finner vi på bøylen. Mens QC25 har stoff på oversiden, har QC35 fått syntetisk skinn i stedet. Har du en hvit utgave av QC25-headsettet har du nok erfart at disse er forholdsvis mottakelige for reise-snus eller annet smuss. Jeg håper at dette vil bli mindre «shabby» over tid.

Ellers er batteriluken borte til fordel for et innebygget batteri, samt at undersiden av head-settet nå huser en micro-USB-port. Med denne lader du opp head-settet, og en diode ved siden av volum-knappene avslører hvor i ladesyklusen enheten befinner seg. I tillegg til at du har en svar-knapp i midten av volumknappene som du enten kan ta innkommende samtaler med, eller bruke til å pause musikken du hører på. Holder du den inne får du kontakt med Siri dersom du har en iPhone.

BOSE QUIETCOMFORT

Bose teknologi

QC35 kan altså skilte med trådløs overføring, som skjer ved hjelp av de nyeste versjonen av Bluetooth-teknologien. En av fordelene med denne er at du får overført bedre lydkvalitet enn tidligere. Om du bruker den trådløse funksjonen kan du belage deg på rundt 20 timer med bruk med støykanselleringen aktivert. I praksis viser dette seg å stemme ganske så bra. Når du slår på head-settet møtes du av en stemme som forteller deg status for batteriet, og ikke minst hvilken enhet som klokkene pares sammen med. Merk det at dette er en standard funksjon, og ikke et resultat av PDB.

Når du slår av klokkene kommer det bare en kort lyd. Vi må si at informasjonen du får når du slår de på er mer til nytte enn hva det er til irritasjon, og at Bose har klart å balansere dette godt.

Head-settet kan også brukes med kabel. Dropper du trådløs funksjonaliteten lever batteriet opptil 45 timer i følge Bose. Skal du for eksempel benytte deg av underholdningen på flyet, du ha denne kabelen tilgjengelig.

BOSE QUIETCOMFORT

Bose QuietComfort som øre-varmere ?

En av styrkene til Boses støydempende head-set er komforten, og QuietComfort 35 er intet unntak. Putene på klokken er både myke og tilpasningsvennlige, og er meget gode til å stenge støy fra omverden ute. QC35  er omtrent like lette som den kablede modellen

Komforten er viktig med tanke på hva disse klokkene er bygget for; lange flyturer hvor støy skal elimineres. Dog er det et lite problem. Skinnet rundt klokkene former seg godt etter hodet, og ulempen er at det blir lite lufting til huden innenfor. Altså kan du oppleve å bli ganske varm og «svett» på ørene om du bruker klokkene over lengre perioder i sommervarmen.