Flyselskap

Norwegian lanserer nye direkteruter mellom Italia og USA – etablerer langdistanse base i Roma

base i roma

Norwegians internasjonale satsning fortsetter med lansering av nye interkontinentale direkteruter mellom Roma og tre amerikanske storbyer. Selskapet etablerer også en base i Roma for den nye langdistanseoperasjonen.

I dag lanserte Norwegian nye langdistanseruter fra Roma til tre destinasjoner i USA; New York (Newark), Los Angeles (LAX) og San Francisco (Oakland), med oppstart i november 2017.

– Lanseringen av direkteruter mellom Italia og USA er en ny milepæl for Norwegian. Roma er en av verdens mest populære turistattraksjoner og er et ettertraktet reisemål for mange amerikanere. Samtidig er dette en gylden mulighet for italienere å fly rimelig til USA i våre komfortable og splitter nye fly. Enda flere ruter mellom kontinentene bidrar til økt verdiskapning og flere arbeidsplasser både i Europa og USA, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Fra lokalt til globalt selskap

Norwegian lanserte sin første langdistanserute i 2013 mellom Oslo og New York. I takt med selskapets leveranse av flere nye Boeing 787 Dreamlinere, har antallet interkontinentale ruter økt og den globale strategien er i ferd med å realiseres. I 2014 åpnet Norwegian ruter mellom London og USA, og i fjor åpnet selskapet ruter mellom Paris og USA, samt mellom Barcelona og USA. Tidligere i år lanserte Norwegian også ruter mellom London og Singapore. Norwegian tilbyr i dag flere ruter mellom Europa og USA enn noe annet europeisk flyselskap.

Lanserer base i Roma

I dag har Norwegian rundt 70 medarbeidere i Roma som betjener rutene i Europa. Med lanseringen av USA-rutene vil Norwegian rekruttere ytterligere 200 medarbeidere i løpet av det neste året som vil betjene rutene mellom Roma og USA. I dag har Norwegian flere internasjonale baser – både i USA, Europa og Asia. Norwegian tilbyr nå flygninger til 11 destinasjoner i USA: New York, Los Angeles, San Francisco, Fort Lauderdale, Las Vegas, Orlando, Boston, Hartford, Providence, Seattle og Denver.