Flyselskap

Ny utsettelse av Norwegians bestilte fly

utsettelse av Norwegians bestilte fly

Flyprodusenten Boeing har igjen utsatt leveringen av Norwegians 737 Max-fly, som var ventet å være klare i slutten av mai. Nå er den utsatt til juni, og ny utsettelse av Norwegians bestilte fly.

– Boeing har informert oss om at leveringen av våre første 737 Max er utsatt til slutten av juni, sier en talsmann for Norwegian til nettstedet Flight Global.

I midten av mai meldte Boeing at de hadde innstilt testflygingene av sitt 737 Max-fly på grunn av en mulig feil i en viktig del i motoren. Boeing og motor-produsenten CFM opplyste den gang til Reuters at de ikke visste hvor lenge problemet vil vedvare.

Utsettelse av Norwegians bestilte fly

Norwegian skulle etter planen starte fire utenlandsflyginger med denne flytypen i midten av juni. Ifølge selskapet vil de bytte om til denne typen når de mottar den, men ifølge nettstedet vil de ikke oppgi eksakt når.

Norwegian har totalt 100 kjøpsopsjoner på flytypen, som betegnes som neste generasjons kort- og mellomdistansefly. Flyselskapet har planer om å sette 737 Max-flyene i trafikk på ruter mellom Europa og mindre byer i USA.

Den nye flytypen er konstruert for å ha lavere drivstofforbruk enn forgjengeren.

Om Boeing 737-MAX

Boeing 737 MAX er en familie av tomotors kort- og mellomdistanse passasjerfly som blir utviklet av amerikanske Boeing Commercial Airplanes. Den nye familien er basert på Boeing 737 Next Generation-familien som den kommer til å erstatte. Den vil representere fjerde generasjon av 737-familien. Den viktigste endringen er bruken av større og mer effektive CFM International LEAP-1B-motorer. Flykroppen vil også gjennomgå enkelte modifikasjoner. Første leveranse av 737 MAX er planlagt å finne sted i 2017, 50 år etter at 737 gjennomførte sin første flyvning. Boeing har per mai 2015 bekreftede bestillinger for totalt 2 725 fly av typen 737 MAX.

Kilde: NTB / Foto: Boeing