Flyselskap

SAS trafikken vokste – Ny mai-rekord

torsdag 25 mai USA til Beste Pris barnepriser Ukens Now Helgetilbud landingsrettigheter forbedret mars Happy Weekend trafikken vokste

SAS passasjertall i mai i år lå 3,3 prosent høyere enn i samme måned i fjor. Det ga ny mai-rekord for selskapet.

Ifølge tallene som ble presentert torsdag, var det 2.571.000 passasjerer på vanlige ruteflyavganger i mai i år.

Kabinfaktoren, altså hvor fulle flyene var, økte med 0,5 prosentpoeng til 74 prosent. Trafikken på interkontinentale ruter økte med 9,8 prosent. I Europa, inkludert flyvninger mellom de skandinaviske landene, var økningen 7,5 prosent – og blant annet er det fritidsreiser som står for veksten.

Også interne ruter i de skandinaviske landene hadde en økning, og særlig trekker SAS fram dansk økning etter lanseringen av en ny rute til Færøyene.

– Selv om markedet vokser er driftssituasjonen utfordrende, med yield-nivåer på historisk lave nivåer. I tillegg har drivstoffprisene økte sammenlignet med fjoråret og dollarkursen er på ugunstige nivåer, skriver SAS.

Biodrivstoff

– Vi jobber hele tiden aktivt med å imøtekomme våre kunders etterspørsel og vi investerer også i ny teknologi og har blant annet investert og driver etterspørselen etter økt brukt av biodrivstoff. Denne positive utviklingen kan hemmes om forslaget om en ny flyskatt i Sverige realiseres. Flyskatten gir minimale miljøeffekter men påvirker flyselskapene i Skandinavia, som er under et hardt internasjonalt press, svært negativt, sier Gustafson.