Article

Misset ellevill verdensrekord med 4 minutter

Misset ellevillDen norske globetrotteren Gunnar Garfors og YouTube-helten Per Fredrik «PelleK» Åsly var fire minutter fra å sette en vanvittig verdensrekord. Jorda rundt på 63 timer!.

Etter nesten å ha måttet oppgi rekordforsøket i Los Angeles torsdag ettermiddag, snudde lykken for verdens mest bereiste nordmann, NRK-ansatte Gunnar Garfors og hans reisekamerat, YouTube-fenomenet Per Fredrik «PelleK» Åsly.

Fredag morgen lå alt an til at RecordRunWorld-gjengen skulle klare ny verdensrekord, – jorda rundt på 63 timer – men så ble det igjen bråstopp på nest siste destinasjon, Madrid.

– Det er vanvittig surt. Det var blitt tull med boardingkortene våre da vi kom til Madrid, og det tok litt for lang tid å fikse nye. Vi misset den siste flighten vårt til Alger, Algerie med fire minutter. Det kjennes tungt ut akkurat nå, men vi gjorde vårt beste, sier en skuffet reiseleder Gunnar Garfors.

Fryktelig skuffende

– Fryktelig skuffende å ikke klare rekorden når vi kun hadde èn flight igjen. Vi løp det vi kunne, men terminalen vi skulle reise fra ble rett og slett for langt unna til at vi rakk frem i tide, sier Per Fredrik «PelleK» Åsly.

På grunn av sin enorme popularitet på YouTube (han har mer enn 2 millioner følgere) har musikeren og artisten hatt med seg livvakt på hele reisen.

Hysteriske fans er imidlertid ikke det som har laget størst problemer for RecordRunWorld-teamet. Svært tette tidsintervaller mellom flybytter på ulike kontinenter har vært den største flaksehalsen. Og torsdag ettermiddag holdt det på å gå helt galt i Los Angeles, USA.

Kun eksepsjonell hjelp fra flyselskapet United Airlines reddet rekordforsøket fra totalhavari allerede i Los Angeles.

Misset ellevill rekord

Håpet om reise jorda rundt på 63 timer hang nemlig i en syltynn tråd da PelleK, Garfors, Derek Bell (UK), Erik de Zwart og Ronald Haanstra (begge fra Nederland) ble heftet i USAs strenge immigrasjonskontroll med kun 40 minutter til neste avgang.

– Vi hadde jo egentlig mistet flyet, men United Airlines skjønte alvoret i situasjonen og ønsket åpenbart å holde verdensrekordforsøket vårt i live. De sørget rett og slett for å holde igjen et fullbooket fly, slik at vi rakk å komme oss gjennom immigrasjonen og ombord så vi kom oss videre til Mexico, og deretter til Bogota i Colombia.

I løpet av under tre døgn var RecordRunWorld-gjengen innom alle verdens seks kontinenter:  Alger (Afrika), Dubai (Asia), Brisbane (Oceania), Los Angeles (Amerika), Mexico (Amerika), Bogota (Sør Amerika) og Madrid (Europa). Men for å få godkjent rekorden av Guinness, måtte de altså komme seg tilbake til startpunktet i Alger, Algerie før tidsfristen på 63 timer gikk ut.

Det gikk ikke denne gangen.

– Men tro meg, vi kommer til å prøve igjen! lover en skuffet, men offensiv Gunnar Garfors.