Flyselskap

Qatar Airways Qsuites er klar til første lufte-tur

Airline of the year

Qatar Airways presenterte sitt nye Business Class konsept på reiselivsmessen ITB i Berlin den 8. mars 2017. Siden den gang har det versert rykter om når første flyvning med det helt spesielle produktet ville finne sted. I dag kan vi bekrefte at salget allerede er i gang, og første flyvning blir mellom Doha og London den 24. juni.

 

Selskapets Boeing 777 har i dagens konfigurasjon ikke direkte adgang til midtgangen, så de nye setene er en absolutt forbedring. De nye Qsuites vil også bli montert i selskapets nye Airbus A350-1000-flåte, og på et senere tidspunkt på A350-900 versjonene. Flyselskapet sendte sin første 777 til Zürich for ombygging i slutten av april, og flyet ble ventet å være tilbake i Doha den 5. juni for en lanseringsflytur rundt den 10. juni. I typisk Qatar-stil ble det forsinket. Men det ser nå ut til at Qatar har gjort noe fremgang og lastet de nye setekartene på en tjeneste til London om 2 uker.

Ifølge Qatar Flyertalk-forumet, vil setene først vises på QR7-ruten 24. juni fra Doha til London. Det nye setekartet er faktisk lastet inn på ruten.

Qatar Airwyas Qsuites
Qatar Airways – setekart for QR007 DOH-LHR (24 juni 2017).

Nytt setekart for Qsuites

Samlet sett er det imponerende at selskapet holder fast på 42 suiter med tanke på hvor mange seter de har ombord i sin Boeing 777  nå. Hvis du er interessert i å vite det, er det rutene til Paris, New York og São Paulo som blir de neste til å fly med Qsuites. Det er ingen fastsatt dato for når vi ser de nye suitene på disse rutene, men jeg antar at det vil være i løpet av de neste ukene. Når det gjelder tidslinjen til denne første maskinen, og om den blir omdisponert vites ikke. Det foreligger heller ingen indikasjon på hvilken Boeing  777  som blir neste med enveis billett til Zürich for omkonfigureringen.

Det er flott å se at det nye produktet snart er på vingene, heldigvis har det ikke vært for forsinket. Jeg ser frem til å teste det nye produktet i nær fremtid.

Kilde: Points from the Pacific