Article

Penger tilbake på skatten? Slik vil vi bruke dem

Penger tilbake

I slutten av juni får veldig mange penger tilbake på skatten. Det handler om mange millioner som skal tilbakebetales til norske husholdninger.

– Mange prioriterer reiser når de får penger til overs. Når skattepengene tilbakebetales så blir det alltid et økt trykk på bestillingene, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket Feriereiser.

21 prosent vil helst bruke skattepengene til å fylle hull i hverdagsøkonomien, 18 prosent nedbetaler på lån, mens 8 prosent oppgir at de satser på flere eller dyrere reiser.

– Tilbakebetalingen på skatten kommer, sammen med feriepengene, beleilig i begynnelsen av sommeren når mange lengter etter ferie og utenlandsreiser. I år er det et uvanlig stort trykk på bestillingene sydover, så det gjelder ikke å vente for lenge med å bestille, sier Ellen Wolff Andresen.

Kun et fåtall nordmenn ønsker å bruke pengene på annet forbruk som for eksempel klær, interiør eller biler. Heller ikke underholdning som kino, konserter eller restaurantbesøk lokker når skatten kommer. 13 prosent i Tickets Sifo-undersøkelse sier at de ikke tror de kommer til å få noe igjen på skatten.

Ti på topp – dette vil vi bruke skattepengene på

1 Fylle andre hull i min hverdagsøkonomi 21 %
2 Nedbetale lån 18 %
3 Reise på flere eller dyrere reiser 8 %
4 Renovere eller forandre hjemme 7 %
5 Underholdning som kino, konsertert og liknende 1 %
6 Restaurantbesøk 1 %
7 Kjøpe nye klær 1 %
8 Kjøpe ny bil 1 %
9 Kjøpe interiør 1 %
10 Kjøpe gaver 0 %

Om Skatteoppgjøret

Det er først når Skatteetaten har behandlet skattemeldingen din at du får et skatteoppgjør. Skattetaten varsler deg når oppgjøret er klart.

Den første oppgjørspuljen kommer i juni og omfatter de fleste lønnstakere og pensjonister som leverer skattemeldingen på nett, i tillegg til de som benytter seg av leveringsfritak.

Deretter blir det løpende skatteoppgjør mellom 2. august og 25. oktober.
Disse oppgjørene inkluderer også personlig næringsdrivende og skattytere som har levert skattemeldingen på papir.